1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. AK Parti Grup Başkanı Güler’den Başıboş Köpeklerle İlgili Çarpıcı Çıkış: “Uyutma Seçeneği Görüşülüyor”

AK Parti Grup Başkanı Güler’den Başıboş Köpeklerle İlgili Çarpıcı Çıkış: “Uyutma Seçeneği Görüşülüyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet’in sunduğu Başkent Kulisi programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Güler, başıboş köpeklerle ilgili yapılacak düzenleme ile ilgili konuştu. Sosyal medyada yapılan, “Köpeklerin hepsi uyutulacak, öldürülecek” algısının gerçeği yansıtmadığını söyleyen Güler, nihai hedefin çeteleşmiş ve sokakta gezen köpeklerin toplatılarak barınaklarda beslenmesi, kısırlaştırılması ve sonrasında sahiplendirilmesi olduğunu vurguladı. Güler, kuduz riski taşıyan, insan sağlığını ve canını tehlikeye sokan, ehlileştirilemeyen köpekler için de uyutulma seçeneğinin görüşüldüğünü aktardı.

Mehmet Acet’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyareti ile ilgili sorusunu yanıtlayan Güler, ziyaretlerin devam etmesini arzu ettiğini söyledi. Abdullah Güler’in açıklamalarından satır başları şu şekilde: Özgür Özel’İn Erdoğan’a ziyareti ve diyalog zemininin önemi üzerinde durdu. Karşı fikirlerin ortak zeminde konuşmanın önemine vurgu yaptı ve çatışma ortamlarından kaçınılması gerektiğini belirtti. Güler, siyasi partilerin kuruluş amacının toplumun ihtiyaçlarını doğru şekilde karşılamak olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’yi ne zaman ziyaret edeceği konusundaki soruya Güler, Haziran ayının ilk haftasında ziyaretin gerçekleşebileceğini dile getirdi. 28 Şubat dönemindeki af konusunda Güler, cumhurbaşkanının bu konudaki takdirine saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti ve mahkumların hapisten çıkarılmasının onları aklandığı anlamına gelmediğini vurguladı.

Özgür Özel’in iddialarını değerlendiren Güler, 28 Şubat dönemini anımsatarak Gezi olaylarının anayasal düzene karşı yapılmış eylemler olduğunu ifade etti. Osman Kavala konusunda da hukukun işlediğini ve yeniden yargılama taleplerinin hukuki süreçler çerçevesinde ele alındığını belirtti.

Başıboş köpek sorununun çözümü için yapılacak düzenlemeler hakkında konuşan Güler, sokaktaki saldırgan, kuduz riski taşıyan köpeklerin uyutulabileceğini ancak nihai hedefin sahiplendirme ve kısırlaştırma olduğunu ifade etti. Belediyelerin bu sorunla ilgili görevlerini yerine getirmesi gerektiğini belirten Güler, kuduz vakalarındaki artışın ciddi bir sorun olduğunu ve bu konuda acil adımlar atılması gerektiğini vurguladı. 9. Yargı paketinde değişikliklerin gerekli olduğunu ve günümüz koşullarına uygun düzenlemelerin yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AK Parti Grup Başkanı Güler’den Başıboş Köpeklerle İlgili Çarpıcı Çıkış: “Uyutma Seçeneği Görüşülüyor”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin