1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. AK Parti İl Başkanı: İBB, İnşaatta Yanıltıcı Bilgi Verdi

AK Parti İl Başkanı: İBB, İnşaatta Yanıltıcı Bilgi Verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Üsküdar Vaniköy Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’ndeki izinsiz inşaata ilişkin 16 Ağustos’ta suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) bu beyanının gerçeği yansıtmadığını ve kamuoyunun yanıltıldığını belirtti.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kabaktepe, İBB’nin Vaniköy’deki kaçak yapılaşmaya ilişkin açıklamasının doğru olmadığını vurguladı.

Kabaktepe, İBB’nin iddia ettiği gibi 16 Ağustos’ta suç duyurusunda bulunduğunu, ancak 22 Ağustos’ta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen denetim sonrasında suç duyurusu dilekçesini savcılığa sunduklarının tespit edildiğini belirtti. Bu durumun İBB’nin kamuoyunu yanılttığını açıkça ortaya koyduğunu ifade etti.

İBB’nin kaçak yapılaşmayla ilgili hazırladığı yapı tadilat tutanağının geriye dönük olarak oluşturulduğunu belirten Kabaktepe, tutanakta eksik detayların bulunmasının, İBB’nin aceleyle ve geriye dönük bir tutanak hazırladığını gösterdiğini söyledi.

Kabaktepe, bu durumun İBB yönetiminin İstanbul halkına karşı saygısız davrandığını gösterdiğini belirterek, yaşananları kınadı. Geçmişte yaşanan Fazilet Durağı olayında olduğu gibi, İBB yönetiminin gerçeği çarpıtarak halkı kandırmaya çalıştığını belirtti ve İstanbul halkının dürüst bilgilendirilmeyi hak ettiğini vurguladı. Ayrıca İBB yönetiminin meseleleri oldubittiye getirme çabalarına karşı halkın hukukunu korumaya devam edeceklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AK Parti İl Başkanı: İBB, İnşaatta Yanıltıcı Bilgi Verdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin