1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. AK Parti, Kongre Sürecinde Mahalle Delege Seçimlerine Başladı

AK Parti, Kongre Sürecinde Mahalle Delege Seçimlerine Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti, 3 Eylül tarihinde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda (MKYK) aldığı kongre kararının ardından 8. Büyük Olağan Kongre sürecine odaklandı. Parti, MKYK’de belirlenen kongre takvimi ve parti tüzüğü çerçevesinde mahalle delege seçimlerini gerçekleştirecek. Delege listelerinin ilanı ve kesinleşmesi sürecini tamamlayan parti, dün başlayan mahalle delege seçimleri ile beldeler ve ilçelerdeki kongre delegelerini belirleyecek.

37 belde de kongre yapacak olan AK Parti, belde ve ilçe kongrelerinin ardından 12 Ekim tarihinde ilçe kongrelerine başlayacak. Parti, süreci 90 gün olarak belirleyerek ilçe kongrelerini devam ettirirken aynı zamanda tamamlanan ilçeler için 28 Aralık’ta il kongrelerine başlayacak.

İlçe ve il kongrelerinin bitmesiyle birlikte AK Parti, kongresi sona eren ilçe ve il teşkilatlarını saha çalışmalarına hızla yönlendirecek. İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerin kongrelerini ise en son yapmayı planlayan parti, sürecin ilerleyen aşamalarında bu şehirlere odaklanacak.

Türkiye Gazetesi’nden alınan bilgilere göre, AK Parti kongre sürecini titizlikle yürütüyor ve tüm aşamalarını belirlenen takvime göre sırasıyla gerçekleştirmeyi planlıyor. Kongre süreci içerisinde parti teşkilatlarının belirlenmesi ve güçlendirilmesi, delegelerin seçilmesi ve kongrelerin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

AK Parti, kongre sürecinin tamamlanmasının ardından yeni döneme hızlı bir başlangıç yapmayı ve teşkilatlarını daha da güçlendirerek hedeflerine doğru ilerlemeyi planlıyor. Kongre sürecinde yaşanabilecek herhangi bir aksaklık için de önceden tedbirler alınarak sorunsuz bir geçiş sağlanması amaçlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AK Parti, Kongre Sürecinde Mahalle Delege Seçimlerine Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin