1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. AK Parti Milletvekili Tuba Durgut, BM Zirvesinde Gazze’deki Kadın ve Çocukların Acı Gerçeğini Duyurdu

AK Parti Milletvekili Tuba Durgut, BM Zirvesinde Gazze’deki Kadın ve Çocukların Acı Gerçeğini Duyurdu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

New York, Birleşmiş Milletler Gelecek Zirvesi kapsamında düzenlenen Parlamento Yan Etkinliği, 21 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşti. Bu etkinlik, dünya liderlerini ve parlamenterleri bir araya getirerek önemli konuların ele alındığı bir platform sağladı. Türkiye’yi temsil eden AK Parti İstanbul Milletvekili M. P. Tuba Durgut, etkinlikte yaptığı konuşmada Gazze’deki kadın ve çocukların yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

Durgut’un konuşmasında Gazze’de 60.000’den fazla hamile kadının yetersiz beslenme ve sağlık hizmetlerinden mahrum kaldığına vurgu yapıldı. Ayrıca her ay yaklaşık 5.000 kadının güvenli olmayan koşullarda doğum yapmak zorunda kaldığı belirtildi. Kadınlar ve çocukların savaşın en büyük mağdurları olduğu gerçeği dile getirildi.

Gazze’deki devam eden savaşın yıkıcı etkileri üzerinde durulan konuşmada, İsrail’in saldırıları sonucunda binlerce kadının hayatını kaybettiği veya sakat kaldığı bilgisi verildi. BM verilerine göre ise Gazze’deki ağır savaş koşulları nedeniyle 14.500 çocuğun hayatını kaybettiği belirtildi. Durgut, bu acı tabloya sessiz kalınmaması gerektiğini vurgulayarak uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Konuşmanın devamında uluslararası topluma seslenen Durgut, kadınlar ve çocukların korunması için acil önlemler alınması gerektiğini belirtti. Barış içinde yaşamalarını sağlamanın insanlık görevi olduğuna değindi. Ayrıca Gazze’deki sağlık ve hijyen krizine değinerek kadınların ve çocukların sığınaklarda temel ihtiyaçlarından yoksun bir şekilde yaşam mücadelesi verdiklerini dile getirdi.

Durgut’un çağrısıyla Gazze’deki kadınlar ve çocuklar için harekete geçme çağrısı yapıldı. Bu trajedinin insanlık vicdanını yaraladığı ve uluslararası toplumun acil eylem planları oluşturması gerektiği vurgulandı. Sonuç olarak, Durgut’un konuşması, Gazze’deki insanlık krizine dikkat çekerek çatışma bölgelerinde korunmaya muhtaç olan kadınlar ve çocuklar için acil çözümler önerdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AK Parti Milletvekili Tuba Durgut, BM Zirvesinde Gazze’deki Kadın ve Çocukların Acı Gerçeğini Duyurdu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin