1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. AK Parti MYK Toplantısında Önemli Gündem Maddeleri Ele Alınıyor!

AK Parti MYK Toplantısında Önemli Gündem Maddeleri Ele Alınıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün, AK Parti’nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) önemli konuları ele almak üzere yoğun bir gündemle bir araya geliyor. Toplantı, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleşecek. Toplantıda Yurt içi ve yurt dışındaki siyasi gelişmeler masaya yatırılacak. Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaaslan ve Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan’ın sunum yapması bekleniyor.

Toplantıda, yeni anayasa çalışmaları, sosyal medya uygulamalarına erişim engeli ve Meclis’ten geçirilen ancak yönetmeliği henüz yayımlanmayan sahipsiz hayvanlar kanunu ve barınak sorunu da gündeme gelecek. Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı ile Gençlik Kolları Başkanlığı, “7 Bölge 7 Bin Cemre” projesi hakkında bilgi verecek. Proje kapsamında Türkiye’nin 7 bölgesinde deprem, sel, yangın gibi afet konularında eğitim alan 7 bin genç AFAD işbirliği ile gönüllü olarak yer aldı. Ayrıca, her bölümün seçim sonrası araştırma sonuçları da toplantıda ele alınacak.

Toplantıda öne çıkan konulardan biri de Türkiye’nin, Uluslararası Adalet Divanında (UAD) İsrail aleyhindeki soykırım davasına müdahillik başvurusu olacak. Gezi Parkı tutukluları Can Atalay ve Osman Kavala konusu da gündeme gelecek. Muhalefetin Atalay için Meclisi olağanüstü toplantıya çağırma talebi de ele alınacak. Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, TİP Milletvekili Atalay’ın tutukluluğuna ilişkin mevcut TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a seslenmişti. Toplantıda bu konunun da tartışılması bekleniyor.

Yeni anayasa çalışmaları, Instagram ve benzeri uygulamalara erişim engeli ve Meclis’ten geçen ancak yönetmeliği henüz yayımlanmayan sahipsiz hayvanlar kanunu ve barınak sorunu da toplantıda ele alınacak. Ayrıca, Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı ile Gençlik Kolları Başkanlığı’nın hazırladığı “7 Bölge 7 Bin Cemre” projesi hakkında bilgilendirme yapılacak. Projede Türkiye’nin 7 bölgesinde deprem, sel, yangın gibi afet konularında eğitim alan gençlerin deneyimleri paylaşılacak. Eğitimler geçtiğimiz hafta sonu tamamlanmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AK Parti MYK Toplantısında Önemli Gündem Maddeleri Ele Alınıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin