1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: “İstifa Haberlerinin Hepsini Yalanladı, Takvim Açıkladı ve Diyarbakır Anneleri’ni Destekledi!”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: “İstifa Haberlerinin Hepsini Yalanladı, Takvim Açıkladı ve Diyarbakır Anneleri’ni Destekledi!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen MKYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Çelik, 21 Eylül tarihinde başlayacak olan delege seçimlerinin 2 gün süreceğini, 12 Ekim 2024’te beldelerde kongrelerin gerçekleşeceğini ve ilçe kongrelerinin aynı tarihte yapılacağını belirtti. 93 gün sürecek bu sürecin ardından 28 Aralık’ta ise il kongrelerinin başlayacağını ve 79 gün süreceğini ifade etti. Çelik, yeni dönemde teşkilat yöntemlerinin ve topluma mesaj bakımından yeni modellerin üzerinde çalışıldığını söyledi ve gençlerin ve kadınların destek verme isteğine uygun modellerin oluşturulacağını dile getirdi.

Ekonomiyle ilgili gelişmeleri takip ettiklerini belirten Çelik, OVP’nin 5 Ekim’de açıklanacağını ve ekonomik hedeflere doğru ilerlendiğini söyledi. “İstifa edildiği” şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Çelik, bunların spekülasyon amaçlı olduğunu ifade etti. Diyarbakır Anneleri’nin eylemlerine de değinen Çelik, bu eylemlerin dünyada vicdan hareketi olarak kabul edildiğini vurgulayarak, annelerin evlatlarına kavuşma mücadelesinin önemine dikkat çekti.

Çelik, içeride yaşanan siyasi gerilimlere de değindi ve Türkiye’nin bütünlüğüne yapılan saldırılara karşı olduklarını belirtti. Nefret siyasetinin vatandaşlar arasında kin ve husumet oluşturduğunu ifade eden Çelik, CHP’ye yönelik eleştirilerde bulundu. Hakimlerin dış görünüşlerinden dolayı reddi hakim taleplerinin gerçekleşmesini eleştiren Çelik, siyasi partilerin iç disiplin mekanizmalarını işletmeleri gerektiğini söyledi. Son olarak, TSK içinde yaşanan olaylara da değinen Çelik, genç kız öğrencilerin kuvvetlerde birinci olmasını önemli bir başarı olarak değerlendirdi ve vesayet anlayışına karşı olduklarını belirtti.

Çelik, önümüzdeki 3.5 yıl içerisinde erken seçim beklentileri olmadığını, Türkiye’nin istikrarını koruyarak ilerlemeye devam edeceklerini söyledi. CHP içindeki hizipleşmeye de temas eden Çelik, bu tür iç sorunların örtbas edilmemesi gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı yapılan söylemleri eleştiren Çelik, Atatürk’e ve Erdoğan’a karşı yapılan tüm saldırılara karşı olduklarını dile getirdi. Çelik, Türkiye’nin birlik ve beraberliğini koruyarak, demokratik değerlere sahip çıkacaklarını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: “İstifa Haberlerinin Hepsini Yalanladı, Takvim Açıkladı ve Diyarbakır Anneleri’ni Destekledi!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin