1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: “Mahmud Abbas Türkiye’ye geliyor!”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: “Mahmud Abbas Türkiye’ye geliyor!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, canlı yayında Netanyahu’nun ABD’deki konuşması hakkında açıklamalarda bulundu. Çelik, Netanyahu’nun kongresinde konuşacak olması üzerine Mahmud Abbas’ın davet edildiğini ve Meclis’te bir konuşma gerçekleştireceğini belirtti. Ömer Çelik, planlama aşamasında Haniye’nin vefat etmesi nedeniyle bu ziyaretin gerçekleşemediğini açıkladı. Türkiye’nin Filistin’e olan desteğini göstermek amacıyla Abbas’ın Türkiye’ye ziyaretine devam edildi.

Çelik, bölgede yaşanan olaylar sonrasında Netanyahu’nun barışı tehdit eden açıklamalar yaptığını ve sadece soykırımcı politika izlemediğini, aynı zamanda bölge barışını ve ülkelerin istikrarını tehlikeye soktuğunu vurguladı. Orta Doğu’daki barışın önemine ve Gazze’deki duruma dikkat çeken Çelik, iki devletli çözümün sağlanmadığı sürece bölgede barışın mümkün olmayacağını belirtti.

Netanyahu’nun tutumuyla bölge barışını ve dünya barışını tehdit ettiğini ifade eden Çelik, uluslararası kurumların yetersiz kaldığı durumlarda güçlü bir barış iradesinin gerekliliğini vurguladı. Guterres’in reform çağrısına dikkat çeken Çelik, Cumhurbaşkanı’nın “Dünya 5’ten büyüktür” ilkesinin giderek uluslararası kabul gören bir tez haline geldiğini dile getirdi.

Çelik, İsrail Maliye Bakanı’nın Gazze’deki insanların açlıkla karşı karşıya kalmasını normal gören tutumunu eleştirdi ve Batı’nın bu duruma sessiz kaldığını belirtti. Netanyahu hükümetinin diğer ülkelerde suikastlar düzenlemesine karşı sessiz kalan Batı’yı eleştiren Çelik, Netanyahu’nun politikalarına karşı ses çıkarılması gerektiğini savundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: “Mahmud Abbas Türkiye’ye geliyor!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin