1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. AK Parti’de Değişim Planı! 2 K Formülü İle Yola Devam

AK Parti’de Değişim Planı! 2 K Formülü İle Yola Devam

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti, yerel seçimlerin ardından değişim kararı alarak 2 K formülü ile yeniliklere hazırlanıyor. Bu değişim kamp ve kongre ile gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partideki oy kaybını gidermek için bu adımı atacaklarını belirtti. Değişim sadece isimleri değil, iş yapma biçimini de etkileyecek. Seçim sonuçları analiz edilirken, seçmenle olan bağlar koparılmasın diye özel çalışmalar yapılacak ve yüz yüze görüşmeler gerçekleştirilecek.

İlk değişimlerin il başkanları seviyesinde olması planlanmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile kongre süreci başlatılmış ancak kongre tarihi henüz kararlaştırılmamıştır. İlçe ve il başkanlıklarında değişikliklerin olacağı belirtilirken, değişimlerin nasıl gerçekleşeceği üzerine çalışmalar başlatılacaktır. 14 Mayıs’ta genişletilmiş il başkanları toplantısı öncesinde boşalan il başkanlıklarına atamalar yapılacak.

Parti içi değişim sürecinde MYK tarafından il ve ilçelerdeki durum değerlendirilerek kararlar alınacaktır. İl ve ilçe başkanlıklarının büyük bir kısmında değişiklik yapılması planlanmaktadır. AK Parti’nin 2 aşamalı kamp düzenlemesi kararlaştırılmıştır. Milletvekilleri ve belediye başkanları için ayrı kamplar düzenlenecektir. Milletvekilleri için Kızılcahamam’da, belediye başkanları için ise yeni konferans salonunda kamp yapılacaktır. Bu kamplarda Erdoğan’ın yanı sıra bakanlar da sunumlar yapacak ve soruları yanıtlayacaktır.

Hatay Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, MYK toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüş ve Hatay’ın durumu hakkında bilgi vermiştir. Erdoğan’ın Hatay’a ziyaret gerçekleştireceğini ve şehre destek olacaklarını belirttiği ifade edilmiştir. Hatay’da yaşanan depremlerin ardından şehirdeki imar ve yerleşim sorunlarının çözüme kavuşturulması için çalışmaların hızlandırılması talimatı verildiği aktarılmıştır. Hatay’ın yeniden inşa edilmesi için koordineli bir şekilde çalışılması gerektiği vurgulanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AK Parti’de Değişim Planı! 2 K Formülü İle Yola Devam
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin