1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. AK Parti’de İstifa Fırtınası: Adıyaman İl Başkanlığı’ndan Üç Kişi Birden Ayrıldı

AK Parti’de İstifa Fırtınası: Adıyaman İl Başkanlığı’ndan Üç Kişi Birden Ayrıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adıyaman’da yapılan yerel seçimlerde 23 bin oy farkı ile AK Parti’den CHP’ye geçen Adıyaman’da istifa haberleri ardı ardına gelmeye başladı. AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı’nda görevli üç kişi istifa ettiklerini duyurdu. Bu istifalar arasında AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Ziya Başaran, Besni İlçe Başkanı Murat Güner ve Kahta İlçe Başkanı Osman Çetinkaya yer aldı.

Ziya Başaran, istifasını açıkladığı metinde seçim sonuçlarını isteğini alamadıklarını belirterek, “Halkımızın takdiri her şeyin üstündedir” ifadesini kullandı. Meta spkılırken Adıyaman’da yaşanan asrın felaketinde o günün koşullarında teşkilattan 29 kişinin kaybedildiğini ve kaybedilen teşkilat mensupları dışında tüm teşkilatın derin bir deprem travması yaşadığını ve sonrasında Merkez İlçe Başkanlığı görevinin kendisine verildiğini ifade etti. Başaran, teşkilatı organize ederek eksiklikleri tamamladıklarını ve seçim kampanyalarını başarıyla yürüttüklerini belirtti. Ancak, 31 Mart yerel seçimlerinde istedikleri sonucu alamadıklarını dile getirdi.

AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı olarak yaklaşık 2 yıldır görev yaptığını belirten Başaran, partisinden istifa ettiğini ve AK Parti Genel Merkezinden affını istediğini açıkladı. Başaran, siyasi yaşamına sandık başkanı olarak başladığını ve son olarak Merkez İlçe Başkanlığı görevini üstlendiğini söyledi. Görev süresi boyunca emek veren tüm teşkilat mensuplarına ve partililere teşekkürlerini iletti ve “Durmamak ve yola devam etmek gerektiğini” vurguladı.

Öte yandan, Besni İlçe Başkanı Murat Güner ve Kahta İlçe Başkanı Osman Çetinkaya da partilerinden istifa etti. Güner ve Çetinkaya’nın istifalarıyla ilgili detaylı bilgi verilmezken, Adıyaman’da yaşanan bu istifaların parti içinde nasıl bir etki yaratacağı merak konusu oldu. AK Parti’nin Adıyaman’daki bu istifaların ardından nasıl bir yol izleyeceği ve boşalan pozisyonlar için nasıl bir adım atacağı ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AK Parti’de İstifa Fırtınası: Adıyaman İl Başkanlığı’ndan Üç Kişi Birden Ayrıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin