1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. AK Parti’deki Değişim Süreci Uzmanlar Tarafından Değerlendirildi: İşte Öneriler

AK Parti’deki Değişim Süreci Uzmanlar Tarafından Değerlendirildi: İşte Öneriler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye, 31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimlerin ardından AK Parti’nin belediye sayısının azalmasının yanı sıra birinci parti olma pozisyonunu da kaybetti. Seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirme çalışmaları hemen başlayan AK Parti, 2 Nisan’da ilk Merkez Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. 2024 yılının ikinci yarısında yapılacak kongrede parti içinde büyük bir revizyon bekleniyor. Uzmanlar, AK Parti’deki seçim sonrası değerlendirmelerin kişi odaklı olmaması, daha çok bakış açısının değişimine odaklanılması gerektiğini dile getirdi. Genar Başkanı İhsan Aktaş, Gazeteci Yazar Serdar Arseven ve Gazeteci Yazar Ekrem Kızıltaş ise değişim konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Genar Başkanı İhsan Aktaş, AK Parti’deki değişim tartışmalarının kişilere endekslenmemesi gerektiğini belirtirken, siyasette değişimin fikir düzeyinde ele alınması gerektiğini vurguladı. Aktaş’a göre, AK Parti’nin yapması gerekenlerin temelini fikir düzeyinde tartışmak ve tıkanan mekanizmaları yeniden gözden geçirmek oluşturuyor. Ayrıca Aktaş, AK Parti’ye bir siyaset şurası yapılması önerisinde bulundu ve parti içinde yenilikçi fikirlerin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Gazeteci Yazar Serdar Arseven ise değişim konusunda isimlerden ziyade bakış açısının önemli olduğunu vurgulayarak yapılan yapıcı eleştirilere önem verilmesi gerektiğini belirtti. Arseven, aile, eğitim ve kültür alanında köklü hamleler yapılması çağrısında bulundu ve verilen sözlerin tutulmasının gerekliliğine dikkat çekti. Aynı zamanda Arseven, parti içinde yapılacak değişimlerin kalıcı olabilmesi için temel meselelerin ele alınması gerektiğini savundu. Önerileri arasında, eğitim sisteminin gözden geçirilmesi ve kültürel çalışmaların artırılması yer alıyor.

Gazeteci Yazar Ekrem Kızıltaş ise seçim sonuçlarının subjektif olduğunu belirterek AK Parti’nin yaşadığı irtifa kaybını kurumsal olarak değerlendireceğine inandığını ifade etti. Kızıltaş, parti içinde yapılan toplantılarda aday belirleme süreci, propaganda çalışmaları ve diğer konuların detaylı bir şekilde ele alınarak sorunların tespit edilip çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi. Ayrıca Kızıltaş, seçim sonrası yapılacak en iyi şeyin AK Parti’nin yaşananları süzgeçten geçirip önem sırasına koymak ve atılması gereken adımları belirlemek olduğunu vurguladı.

Sonuç olarak, AK Parti’nin seçim sonuçlarının ardından değişim sürecine girmesi ve yapıcı eleştirilere önem vererek temel meseleleri ele alması gerektiği uzmanlar tarafından vurgulanmıştır. Parti içinde yapılacak revizyonun isimlerden ziyade ilkeler ve bakış açısı odaklı olması gerektiği belirtilmiştir. Ayrıca eğitim, kültür ve aile alanlarında yapılacak köklü müdahalelerin önemine dikkat çekilmiş ve yapılacak değişimlerin kalıcı olabilmesi için temel sorunların gözden geçirilmesi gerektiği vurgulanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AK Parti’deki Değişim Süreci Uzmanlar Tarafından Değerlendirildi: İşte Öneriler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin