1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. AK Parti’den İsrail’e Sert Tepki: “Netanyahu Yargılanmalı!”

AK Parti’den İsrail’e Sert Tepki: “Netanyahu Yargılanmalı!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti’nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bugün yoğun bir gündemle bir araya geldi. Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü olarak görev yapan Ömer Çelik, açıklamalarda bulundu. Çelik’in açıklamalarından öne çıkan konular arasında, Gazze’deki insanlık dramı yer aldı. Çelik, Gazze’deki acı tablonun giderek yoğunlaştığını ve insanların ölümden kaçmak için büyük göç dalgaları içinde hareket ettiğini dile getirdi. İsrail’in saldırgan politikalarını eleştiren Çelik, Netanyahu hükümetini insanlık tarihinin en soykırımcı hükümeti olarak niteledi. Fransa, Almanya ve İngiltere’nin Gazze’ye yardım çağrısına İsrail’in cevap vermediğini belirten Çelik, İsrail’e karşı yaptırım çağrılarına da vurgu yaptı.

Çelik’in açıklamalarında ayrıca, İsrail’in Dışişleri Bakanının Hitler’in bakanı gibi davrandığına dikkat çekildi. İsrail’in ahlaksız davranışlarına karşı dünya genelinden tepkilerin geldiğini belirten Çelik, İsrail’in ateşkesi sabote ettiğini ve uluslararası yaptırımların gerekli olduğunu ifade etti. Çelik, Türkiye’nin Haniye’nin öldürülmesi davasında taraf olduğunu ve tüm devletlerin bu davaya katılmasını arzuladıklarını dile getirdi.

AK Parti’nin kuruluş günü olan 14 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı’nın yapacağı konuşmaya halkı davet eden Çelik, partinin siyasi yürüyüşünün önemini vurguladı. Çelik, AK Parti’nin yeni binasında gerçekleşecek olan kutlamalara tüm vekillerin katılacağını söyledi. Ayrıca, Hakkari’de gerçekleşen Cilo festivaline de değinen Çelik, terörle anılan bölgenin festivalle anıldığını ve bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekti.

Çelik’in açıklamalarında yer alan bir diğer konu da, Cumhurbaşkanı’nın teşkilatlara seferberlik talimatı verdiği ve kurultaylar düzenleyerek vatandaşları dinleyeceklerine dair bilgi verdiği oldu. Çelik, Kılıçdaroğlu’nun ‘Erdoğan’la görüşme isteği’ iddialarının doğru olmadığını ve herhangi bir mesajın gönderilmediğini belirtti. Ayrıca, Irak’taki Kerkük’te yapılan vali seçiminin ardından Türkmen ve Arap topluluklarının dışlanmasının doğru olmadığını vurgulayan Çelik, siyasi anlamda adil ve dengeli bir yaklaşımın gerekliliğine işaret etti. Son olarak, TBMM’de yapılacak olan Can Atalay oturumuna değinen Çelik, konunun değerlendirileceğini ve kamuoyuna açıklama yapılacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AK Parti’den İsrail’e Sert Tepki: “Netanyahu Yargılanmalı!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin