1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. AK Partili Belediyelerin Kamuda Tasarruf Hamlesi! İşte 10 Maddede Tasarruf Planı

AK Partili Belediyelerin Kamuda Tasarruf Hamlesi! İşte 10 Maddede Tasarruf Planı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tasarruf tedbirleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklandı ve kamu kurumlarında hızla uygulamaya konuldu. AK Partili belediyeler de bu çerçevede tasarruf için genelgeler hazırlayarak 10 başlık altında uygulamaya başladı. Bu önlemler zorunlu olmayan harcamaların azaltılmasını, verimliliğin artırılmasını ve tasarrufun öncelikli hale getirilmesini amaçlıyor. Makam araçlarından başlayan tasarruf çabaları, belediyelerin giderlerini mercek altına alarak başkan ve yardımcıları dışındaki araç kullanımını sınırlandırmayı içeriyor.

Birim amirlerinin kullanımında olan araçlar bir havuzda toplanarak ortak kullanım sağlanacak. Makam araçları için aylık yakıt limitleri belirlenerek daha kontrollü kullanım sağlanacak. Belediyeler, araç bakımlarını da kendi bünyelerindeki atölyelerde yapma kararı aldı. Ayrıca, personelden fazla mesai talep edilmeyecek, vardiyalı çalışma sistemi uygulanacak ve etkinliklere sınırlama getirilecek. Böylelikle, işleyiş aksamadan devam edecek, gereksiz harcamalar önlenmiş olacak ve personel çalışma düzenleri daha verimli hale getirilecek.

Sıfır atık projesi kapsamında da tasarruf ve çevre duyarlılığı birleştirilerek, baskılı malzemelerin dijital platformlarda tanıtılması, promosyon ürünlerinin alımlarının durdurulması, ağırlama ve tanıtma giderlerinin azaltılması ve reklam kısıtlamaları gibi önlemler alındı. Bu adımların yanı sıra AK Partili belediyelerin tasarruf genelgeleri de belirlenen 10 maddede özetlenerek uygulamaya geçirildi. Bu maddeler arasında makam araçlarının azaltılması, araç bakımlarının belediye atölyelerinde yapılması gibi uygulamaların yanı sıra fazla mesai kaldırılması ve hediyelerin alınamaması gibi adımlar da bulunuyor. Bu şekilde, belediyelerin harcamaları kontrol altında tutulacak ve daha verimli bir şekilde yönetilmeleri sağlanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AK Partili Belediyelerin Kamuda Tasarruf Hamlesi! İşte 10 Maddede Tasarruf Planı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin