1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. AK Partili Vekil Meclis’te Yumruklu Saldırı Gerçekleştirdi – Kan İzleri Kürsüde!

AK Partili Vekil Meclis’te Yumruklu Saldırı Gerçekleştirdi – Kan İzleri Kürsüde!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Can Atalay için olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sırasında TİP milletvekili Ahmet Şık’ın yaptığı konuşma sonrasında AK Parti’li Özalan’ın yumruklu saldırısıyla tansiyon yükseldi. Toplantıda ara verildi ancak aranın ardından tekme ve yumruklar havada uçuştu. TİP milletvekili Sera Kadıgil’in paylaşımına göre DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit yaralandı ve mecliste kan izleri görüntülendi. Yaralanan Koçyiğit durumunun iyi olduğunu açıkladı ve konuşma yapacağını belirtti.

Olağanüstü oturum, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında başladı. DEM Parti Grup Başkanvekili Kılıç Koçyiğit, Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesi kararının Bozdağ’ın başkanlık ettiği oturumda okunduğunu hatırlatarak, Bozdağ’ın olağanüstü toplantıya başkanlık yapmaması gerektiğini belirtti ve usul tartışması açıldı.

Ahmet Şık’ın kürsüdeki konuşması sırasında AK Parti sıralarından tepki gelmesiyle Bekir Bozdağ araya girerek oturuma ara verdi. Şık, AK Parti’li milletvekillerine yönelik sert eleştirilerde bulunurken Bozdağ bir kez daha ara verdi. Bu sırada AK Parti’li Alpay Özalan, Ahmet Şık’a saldırarak Genel Kurul salonunda kargaşaya neden oldu.

Özalan’ın saldırısında Gülistan Kılıç Koçyiğit yaralandı ve durumu endişe vericiydi. CHP Genel Başkanı, yaşanan olaylarla ilgili üzüntüsünü belirterek siyasi partilerin liderlerini toplantıya çağırdı. Özellikle Meclis İdare Amiri’nin milletvekillerine yönelik şiddet uygulamasına ve kadına şiddete karşı duruş sergilenmesi gerektiğini vurguladı.

AK Partili Alpay Özalan’ın Ahmet Şık’a saldırmasının ardından geri çekilerek kavgayı izlemesi tepkilere neden oldu. Genel Kurul’da yaşanan bu skandal olaylar, Meclis’in itibarını zedeledi. Tüm yaşananların ardından Genel Kurul Can Atalay için toplandı ancak olayların yarattığı gerginlik ve şiddet ortamı meclisi sarstı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AK Partili Vekil Meclis’te Yumruklu Saldırı Gerçekleştirdi – Kan İzleri Kürsüde!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin