1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. AK Parti’nin Düzenleyeceği Filistin Konferansı Canlı Yayınlanacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan da Katılacak

AK Parti’nin Düzenleyeceği Filistin Konferansı Canlı Yayınlanacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan da Katılacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti tarafından 15 Ekim’de düzenlenecek olan “Filistin’in Geleceği Konferansı”, Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde canlı yayınlanacak. Bu önemli konferans, Dış İlişkiler Başkanlığı ve İnsan Hakları Başkanlığı tarafından düzenlenirken, İsrail’in soykırım gerçekleştirdiği Filistin’in geleceğinin ele alınacağı belirtildi.

Konferansa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bakanlar, uluslararası diplomatlar, büyükelçiler, misyon şefleri, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği’nden üst düzey milletvekilleri ve komisyon başkanlarının katılacağı açıklandı.

Konferansın ilk oturumunda Filistin’in geleceği ve diplomasi konusu ele alınacak. Bu oturumda TBMM Dışişleri Komisyon Başkanı Fuat Oktay’ın yöneteceği belirtilirken, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi’nin katılımcılara hitap edeceği duyuruldu.

siyaset ve parlamentonun Filistin’in geleceğindeki rolünün tartışılacağı oturumu ise AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu yönetecek. Bu oturuma AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ile yabancı diplomatların katılacağı belirtildi.

Uluslararası hukukun Filistin’in geleceğindeki rolünün ele alınacağı üçüncü oturumu ise TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel yönetecek. Bu oturumda önemli isimlerin de konuşma yapacağı aktarıldı.

Konferansın amacı, İsrail’in soykırımını durdurmak ve Filistinli mazlumlara gıda ve ilaç desteği sağlamak için seslerini geniş kitlelere duyurmak olarak belirtilirken, çevrim içi ulaşımın konferansın geniş kitlelere ulaşması açısından önemli olduğu vurgulandı. Özel olarak hazırlanan internet sitesi üzerinden İngilizce ve Arapça dillerinde canlı yayınlanacak olan konferansa “https://filistiningelecegi.akparti.org.tr” ve “https://futureofpalestine.akparti.org.tr” adreslerinden erişim sağlanabilecek.

Bu önemli konferansın sonunda, Filistin’e destek ve İsrail’in zulmünü durdurmaya yönelik yol haritası belirlenecek ve bu konuda önemli adımlar atılması planlanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AK Parti’nin Düzenleyeceği Filistin Konferansı Canlı Yayınlanacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan da Katılacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin