1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Akbelen Ormanları İçin Adalet İstiyoruz – Mahkeme Önünde Büyük Eylem!

Akbelen Ormanları İçin Adalet İstiyoruz – Mahkeme Önünde Büyük Eylem!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla’nın Akbelen Ormanları için açılan “Tahsis İptali” davası, Muğla 1. İdare Mahkemesi’nde görüldü. Mahkemenin önünde gerçekleşen eyleme, CHP TBMM Başkanvekili Gülizar Kiçer Karaca, Muğla Milletvekilleri Gizem Özcan ve Cumhur Uzun ile birlikte CHP üyeleri ve çeşitli çevre örgütleri destek verdi. Eylem, Akbelen ormanlarının korunmasına yönelikti.

Dava süreciyle ilgili olarak İkizköylülerin avukatlarından Arif Ali Cangı, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “24 Temmuz sabahı, sanki düşman yurduna girilmiş gibi jandarma ve Orman İdaresi ekipleri, ormanı korumak adına tüm araç ve personeliyle ormana girdi. Bu durumun sorumlularının ve sessiz kalanların hesap vermeleri gerekiyor. Bu hesap, hukuka aykırı işlemlerin mahkemeler aracılığıyla denetlenmesiyle yapılacaktır. Orman Bölge Müdürlüğü’nün imzasıyla verilen izin ve bu izni uygulayanların hesap vermesi için bu mahkemenin izni iptal etmesi gerekmektedir.”

İkizköylülerin temsilcisi Esra Işık ise adliye önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Akbelen ormanının katledilmesine ve hayatlarımızın gasp edilmesine izin verenlere karşı, İkizköy, Karacahisar, Çamköy ve diğer destekleyen tüm mücadele arkadaşlarımızla birlikte adalete yönelik bu yürüyüşü gerçekleştirdik. Mahkemeler bugüne kadar bize hayal kırıklığı yaşattı ve umudumuzu zedeliyor. Ancak biz, haksızlıklara rağmen adaletin sağlanmasını bekliyoruz.”

İkizköy halkı, Akbelen ormanlarında yaşanan madencilik faaliyetleri nedeniyle büyük sorunlar yaşadıklarını dile getirirken, madenin çevreye ve yaşam alanlarına verdiği zararları vurguladılar. Haksızlıklar, şiddet ve mahkemelerin verdiği kararlar nedeniyle sürekli baskı altında olduklarını belirten halk, yaşam alanlarını korumak adına mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.

Akbelen ormanlarının tahrip edilmesine karşı çıkan İkizköy halkı, verdikleri mücadeleden vazgeçmeyeceklerini ve hakları için sonuna kadar direneceklerini belirtti. Maden şirketlerinin, hükümetin ve mahkemelerin baskılarına rağmen yaşam alanlarını koruyacaklarını ve doğaya sahip çıkacaklarını dile getirdiler. Aylardır süren haksızlıklara ve mücadelelerine devam edeceklerini vurgulayan İkizköy halkı, hak ettikleri yaşamı savunmaya devam edeceklerini ifade etti.

Sonuç olarak, Akbelen Ormanları’nın tahrip edilmesine karşı yapılan mücadele, halkın yaşam haklarını savunma ve koruma çabası olarak devam ediyor. Haksızlıklara karşı direnişlerini sürdüren köylüler, adaletin sağlanması ve yaşam alanlarının korunması için mücadelelerine devam edeceklerini belirtiyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Akbelen Ormanları İçin Adalet İstiyoruz – Mahkeme Önünde Büyük Eylem!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin