1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Akbük Halk Plajı Ücretsiz!

Akbük Halk Plajı Ücretsiz!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla’nın Akbük Plajı, jandarma ve zabıta ekipleri tarafından halka açıldı. Zabıta ekipleri, plajda izinsiz olarak işgal edilen loca, şezlong ve masaları jandarma ekipleri ile birlikte kaldırdı. Geçtiğimiz günlerde plaj girişinde ücret alınan kulübenin Menteşe Belediyesi tarafından cezai işlem yapılarak kaldırılmıştı. Ayrıca sahilinde oluşturduğu tehlike nedeniyle 09.00 ile 18.00 saatleri arasında araç girişine yasak getirilmişti.

Akbük Plajı’na “Burası Halk Plajıdır Ücret Talep Edilemez” yazılı bir tabela konuldu. Artık Akbük’teki halk plajına otopark ücreti haricinde girişte ücret alınmayacak. Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, “Akbük, 17 km’lik tek kıyımız. Amacımız halkımızın kıyılardan ücretsiz olarak yararlanması. Akbük kıyılarının MUÇEV’e tahsisli olmadığını ve bir bölümünün halk plajı olarak ayrıldığını öğrendik ve bu alanları halkımıza tahsis ettik” dedi.

Locaların kaldırılması ile işgale son verilen ve boşaltılan Akbük halk plajına girişte artık ücret alınmayacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Denizler Halkındır” projesi kapsamında, vatandaşların denize erişimini engelleyen işgalleri ve kaçak yapılaşmaları denetlediklerini belirterek, “Vatandaşlarımızın denize erişimini engelleyen unsurları kaldıracağız” dedi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada Özhaseki, sahilleri kaçak yapıların temizlenmesinin hedeflendiğini ve il müdürlüklerinin kıyıları gözetim altına aldığını, valiliklerin süreci yakından takip ettiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Akbük Halk Plajı Ücretsiz!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin