1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Akdeniz’de Binlerce Yıllık Gümüş Hançer Bulundu

Akdeniz’de Binlerce Yıllık Gümüş Hançer Bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri tarafından Akdeniz’de 2019 yılından beri devam eden su altı arama kazıları sonucunda, Anadolu tarihine ilişkin önemli bir keşif yapıldı. Akdeniz Üniversitesi’nden Doç. Dr. Hakan Öniz liderliğinde, Kazılar ve Araştırmalar Dairesi Başkanlığı tarafından Antalya’nın Kumluca ilçesi açıklarında gerçekleştirilen kazı çalışmalarında, Trodos Dağları’ndan çıkarıldığı düşünülen bakır yastık külçelerini taşıyan batık gemi bulundu. Bu gemi, denizin 50 metre derinliğinde ortaya çıkarıldı.

Kazı çalışmaları sırasında batıkta bu sefer gümüş perçinli tunç hançer keşfedildi. Uzmanlar, yaklaşık 3 bin 600 yıllık hançerin Girit-Minos uygarlığına ait olduğunu ve batığın Girit’e doğru seyir halindeyken battığını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, batık ve hançere ait görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak, “Akdeniz’in derinliklerinden 3 bin 600 yıllık bir sır gün ışığına çıktı. Kumluca ilçesi açıklarında gerçekleştirilen kazılarda, Girit-Minos uygarlığına ait gümüş perçinli bir tunç hançer bulundu. Bu keşif, sadece Türkiye’nin değil, dünya su altı arkeolojisinin en önemli keşiflerinden biri olabilir. Akdeniz’in derinliklerinde saklı kalmış uygarlıkların izlerini gün yüzüne çıkaran çalışmaları titizlikle yürüten Akdeniz Üniversitesi ve Kazılar ve Araştırmalar Dairesi Başkanlığı ekiplerine teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Akdeniz’de Binlerce Yıllık Gümüş Hançer Bulundu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin