1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı: “Anayasanın 4’üncü maddesi çok önemli!” – İşte Detaylar

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı: “Anayasanın 4’üncü maddesi çok önemli!” – İşte Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, yeni bir anayasa yapılması gerektiğine dikkat çekerek, “Biz sadece bugün değil, dünden bu yana Anayasa’nın 1, 2, 3 ve bu 3 maddeyi koruyan 4’üncü maddesinin ne kadar önemli olduğunu idrak içindeyiz. Ve elbette ki bunların korunmasından yanayız. Bunlarla hiçbir problemimiz yoktur” açıklamasında bulundu.

Yeni anayasa talebinin gündemde olmasıyla birlikte mevcut Anayasa’nın 4. maddesi hakkında çıkan tartışmalara HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da katıldı. Yapıcıoğlu, “Biz, anayasanın 4’üncü maddesi olmasın diyoruz. Anayasa’da değiştirilemez maddeler olması demek, bütün değiştirilemez dediğiniz maddelerin hepsini değiştirelim anlamında değildir” ifadelerini kullandı. Bu açıklamalar hem Cumhur İttifakı hem de muhalefetten tepki gördü.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, parti genel merkezinde düzenlenen ‘Yeni Anayasa Çalıştayı’ öncesi yaptığı basın açıklamasında yeni anayasa çalışmalarına ilişkin detayları paylaştı. Yazıcı, Türkiye’nin yeni yüzyıl hedeflerine ulaşabilmesi için sağlam bir kurumsal yapılanma gerektiğini vurgulayarak, “AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı olarak önümüzdeki aylarda başlayacak olan yeni anayasa çalışmalarına bir dizi çalıştay yaparak katılmak ve katkı sunmak istiyoruz. Bu süreçte toplumun farklı kesimlerinin temsilcilerini dinlemek ve anayasa konusundaki talepleri öğrenmek istiyoruz” dedi.

Yazıcı, anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili tartışmalara da değinerek, “Yeni bir anayasa yazımıyla ilgili konular konuşulduğunda özellikle muhalif kesim, Anayasa’nın ilk 4 maddesine ilişkin bir fiil beklentisine vurgu yapmaktadır. Bunun bizimle kesinlikle alakası olamaz” şeklinde konuştu. Yazıcı ayrıca, “Biz sadece bugün değil, dünden bu yana Anayasa’nın 1, 2, 3 ve bu 3 maddeyi koruyan 4’üncü maddesinin ne kadar önemli olduğunu idrak içindeyiz. Ve elbette ki bunların korunmasından yanayız. Bunlarla hiçbir problemimiz yoktur” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yazıcı’nın açıklamalarıyla birlikte yeni anayasa çalışmalarına ilişkin çalıştayların önümüzdeki aylarda başlaması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı: “Anayasanın 4’üncü maddesi çok önemli!” – İşte Detaylar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin