1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci’den Flaş Açıklama: Bahçeli’nin Öcalan Çağrısına Tam Destek!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci’den Flaş Açıklama: Bahçeli’nin Öcalan Çağrısına Tam Destek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik çağrısı hakkında “Sonuna kadar arkasındayız. Millet için, vatan için, ülke için yapılan bir duyurudur, açıklamadır” açıklamasında bulundu. Bahçeli’nin DEM Partili milletvekilleriyle tokalaşmasıyla başlayan ‘çözüm süreci’ tartışmaları devam ediyor. Zeybekci, Bahçeli’nin geçen haftaki grup toplantısında yaptığı çağrıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Kandil’deki satılmışların nereye pazarlandıklarını iyi biliyoruz. Kürt kardeşlerimiz benim vatanımın evlatlarıdır. Neysem odur. Ancak kandırılan bir kesim var. Onlar da başka birileri tarafından kandırılıyor” dedi. Zeybekci, onlara ‘gelin bir olalım’ çağrısında bulunarak, “Kandil’dekilerin akıbetini biliyoruz. Onların inlerinde hesaplaşacağız. Ancak pişman olan ve aldatılanlar varsa, onlara kucak açmak gerekiyor. Bu bir vatan, millet, ülke için yapılan bir duyurudur” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Abdullah Öcalan’ı Meclis’e çağırarak terörün bitirilmesi talebinde bulunmuştu. Bu çağrısı siyaset kulislerinde hareketlilik yaratırken, DEM Partililerle yapılan tokalaşmanın ardından yeni bir ‘çözüm süreci’ tartışması gündeme geldi. Öcalan’ın tahliyesi için Bahçeli’nin umut hakkı talebi ve yapılan değerlendirmeler konuşulmaya devam ediyor.

İsrail’in Gazze ve Lübnan’a yönelik saldırıları ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin hedef haline gelebileceği uyarısında bulundu. Bahçeli’nin DEM Parti ile tokalaşması ve açıklamalarıyla ilgili gelişmelere DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da, “Çözüm için işbirliğine açığız” şeklinde değerlendirme yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci’den Flaş Açıklama: Bahçeli’nin Öcalan Çağrısına Tam Destek!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin