1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik: “Teröristan Kurulmasına Asla Müsaade Etmeyeceğiz!”

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik: “Teröristan Kurulmasına Asla Müsaade Etmeyeceğiz!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü olan Ömer Çelik, parti genel merkezinde Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısından sonra basın açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantı başında MYK üyelerine hitap ettiğini belirten Çelik, yaz döneminde teşkilatlar tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğini ve Cumhur İttifakı siyasetlerinin vatandaşa anlatılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca Cumhur İttifakı’nın birliği ve beraberliğine vurgu yapıldığını açıkladı.

Çelik, Suriye’nin kuzeyindeki terörist faaliyetlerin yakından takip edildiğini belirtti. PYD/YPG unsurlarının bölgede seçim yapma arayışlarının olduğunu dile getirerek buna karşı olduklarını vurguladı. Orta Vadeli Program kapsamında vergi adaleti sağlanması için çeşitli konuların görüşüldüğünü ve resmi olarak açıklanmayan spekülasyonlara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. Ayrıca ekonomi yönetiminin şeffaf olduğunu ve siyasi desteğin de yüksek olduğunu belirtti.

Ege’deki gelişmelerin Yunanistan ile ilişkilerin her zaman gündemde olduğunu söyleyen Çelik, Türk-Yunan işbirliği çerçevesinde AGİT’te bir ilke imza atıldığını açıkladı. Ayrıca Filistin ve Gazze’nin gündemde olduğunu belirterek, İsrail’in yapmış olduğu saldırıları kınadı. Uluslararası Adalet Divanı’nın, BM’nin ve Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin ortaya koyduğu tavıra dikkat çekerek, Gazze’ye yönelik saldırıların bir soykırım politikasının sonucu olduğunu ifade etti.

Çelik, Netanyahu hükümetinin soykırım siyasetine devam etmesi durumunda Lübnan’a savaşın sıçrayabileceğine dikkat çekti. Doğru olanın ABD ve BM gibi ülkelerin Netanyahu hükümeti üzerinde baskı kurması gerektiğini belirtti ve barışın sağlanması için bu baskının önemli olduğunu vurguladı. Hamas üzerinde baskı kurmak yerine Netanyahu’ya baskı yapılması gerektiğini ifade ederek, dünya sisteminin Gazze konusunda ne yapılacağına bağlı olduğunu dile getirdi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın izlediği barış siyaseti temelinde, dünyanın her platformunda soykırım siyasetine karşı duracaklarını ve mücadele edeceklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik: “Teröristan Kurulmasına Asla Müsaade Etmeyeceğiz!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin