1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler’den bomba kanun teklifi: Casusluk suçlamaları artık cezalandırılacak!

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler’den bomba kanun teklifi: Casusluk suçlamaları artık cezalandırılacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, kamuoyunda “etki ajanlığı düzenlemesi” olarak bilinen maddenin de yer aldığı Noterlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni Meclis Başkanlığı’na sundu. Güler’in yanı sıra Grup Başkanvekilleri Bahadır Yenişehirlioğlu ve Leyla Şahin Usta da teklifi Meclis Başkanlığı’na sundu.

Teklife göre, devletin güvenliği ile iç veya dış siyasal yararları aleyhine yabancı bir devlet veya organizasyonun stratejik çıkarları veya talimatı doğrultusunda suç işleyenler, üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası alacak. Ayrıca, belge ve bilgi temini veya açıklanması dışında casusluk maksadıyla suç işlenmesi de ayrı bir suç olarak yer alacak, böylece casusluk faaliyetleriyle daha etkin mücadele edilmesi amaçlanıyor.

Teklife ek olarak, noterlerin çalışma düzeni düzenlenecek, Bölge Adliye Mahkemeleri’nde Cumhuriyet Başsavcıvekili’nin Hâkimler ve Savcılar Kurulu tarafından belirlenmesi sağlanacak ve boşanma davası reddedilen çiftlerin tekrar boşanma davası açabilme süreleri düzenlenecek.

Öte yandan, ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu, Behzat Ç.’nin yeni sezonunu Etimesgutlularla çekeceklerini söyledi. Beşikçioğlu, “Bundan daha iyi bir ilçe tanıtımı olamaz” dedi. Ayrıca, Etimesgut’un tanıtımına yönelik bir video da paylaşıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP Grup Başkanı Abdullah Güler’den bomba kanun teklifi: Casusluk suçlamaları artık cezalandırılacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin