1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler’den bomba kanun teklifi: Yeşil denizcilik araştırmalarına bütçe ayrılacak!

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler’den bomba kanun teklifi: Yeşil denizcilik araştırmalarına bütçe ayrılacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, TBMM’de düzenlenen basın toplantısında, Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin detaylarını açıkladı. Teklifin içeriğinde ulaştırma, denizcilik, haberleşme, uzay ve bilgi teknolojileri alanlarında düzenlemelerin bulunduğunu belirten Güler, Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararları doğrultusunda hükümlerin de teklifte yer aldığını ifade etti.

Güler, limanlardaki ticari gemilerin sera gazı emisyonları için kanuni fiyatlandırma araçlarıyla ilgili düzenlemelerin yapıldığına dikkat çekti. Ayrıca, yeşil denizcilik araştırmaları için bütçe ayrılacağını, liman giriş ve çıkış işlemlerinin dijital sistem üzerinden yapılmasının teklifte yer aldığını belirtti. Ticaret gemilerinin donanım ve ekipmanlarını belirleyen kriterlerin uluslararası sözleşmelere göre belirleneceğini aktardı.

Yapılan düzenlemeyle Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı standartlarına uyumun hedeflendiğini vurgulayan Güler, havaalanlarında güvenlik tedbirlerine ilişkin yeni düzenlemeler getirildiğini açıkladı. Havacılık alanında çalışacak kişilere güvenlik soruşturması yapılmasının da teklifte yer aldığını söyledi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Güler, sokak hayvanlarına yönelik düzenlemelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Sokak hayvanlarının saldırılarının ve kuduzlu temas sayısının arttığını belirten Güler, ülke genelinde kuduz riski taşıyan hayvanlarla ilgili tedbirler alınması gerektiğini ifade etti. Başıboş hayvanların sebep olduğu trafik kazaları ve yaralanmalar konusunda da uyarılarda bulunan Güler, belediyeleri hayvan barınakları yapma sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı.

Güler, sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, aşılanması ve kontrol altında tutulması gerektiğini vurgulayarak, hayvanseverlerle işbirliği yapılarak bu sürecin yönetilmesi gerektiğini dile getirdi. Hayvan refahı konusunda alınacak önlemler ve yapılacak düzenlemelerin önemine değinen Güler, toplumun sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini ve sokak hayvanlarıyla ilgili hassasiyetin arttırılması gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP Grup Başkanı Abdullah Güler’den bomba kanun teklifi: Yeşil denizcilik araştırmalarına bütçe ayrılacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin