1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler’den Savunma Sanayii İçin Yeni Düzenlemeler: İşte Detaylar!

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler’den Savunma Sanayii İçin Yeni Düzenlemeler: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nde yer alan 12 maddeyi TBMM Başkanlığı’na sundu. Güler, ülkenin savunma sanayisindeki gücünün önemine vurgu yaparak, Türkiye’nin İHA ve SİHA teknolojilerinde dünyanın önde gelen ülkelerinden biri haline geldiğini ve elektronik harp alanında öncü konumda olduğunu belirtti. Projelerin hayata geçirilmesinde önemli rol oynayan Savunma Sanayii Destekleme Fonu’nun kaynağını genel bütçe vergi gelirlerinden ayrılan payların oluşturduğunu aktardı.

Güler, yeni düzenlemeleri anlatırken, vergi beyannamelerinden, gümrük idarelerine verilen beyannamelerden, sosyal güvenlik kurumlarına verilen beyannamelerden alınan damga vergisi tutarı kadar, yıllık gelir vergisi beyannamelerinden ise damga vergisi tutarının yarısı kadar bedel alınacağını açıkladı. Ayrıca, gayrimenkul alım satımında, tapuda yapılan işlemlerde, noterlerde araç tescillerinde ve diğer işlemlerde daha fazla gelir alınacağını belirtti.

Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na katılma payıyla ilgili yapılan düzenlemelerde de değişiklikler öngören Güler, Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde farklı bir sistem getirilerek motosikletlerle ilgili vergilendirme yapılacağını duyurdu. Özel Tüketim Vergisi kapsamında da dronlar ve ÖTV matrahı 5 bin lira üzerinde olan kol saatlerinin vergiye tabi tutulacağını açıkladı.

Güler, önümüzdeki günlerde yargı, siber güvenlik ve diğer alanlarla ilgili yeni kanun tekliflerini sunacaklarını, ayrıca Lübnan’da görev yapan Türk askerinin görev süresinin uzatılmasına ilişkin tezkerenin TBMM Genel Kurulu’nda görüşüleceğini belirtti. Emekli maaşları arasında 2024 ve 2025 yılında fark olup olmayacağına ilişkin soruya Güler, bakanlığın yaptığı çalışmalarda herhangi bir riskin tespit edilmediğini ve mevcut düzenlemelerin aynen devam edeceğini ifade etti. Güler, dengeli ve adil bir emeklilik sisteminin oluşturulması gerektiğini vurgularken, yeni bir düzenleme olmadığını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP Grup Başkanı Abdullah Güler’den Savunma Sanayii İçin Yeni Düzenlemeler: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin