1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. AKP Grup Başkanı Güler’den Emeklilik Sistemine Yönelik Çarpıcı Açıklamalar! Yaş, Prim ve Çalışma Süresi Değişiyor mu? Detaylar Burada!

AKP Grup Başkanı Güler’den Emeklilik Sistemine Yönelik Çarpıcı Açıklamalar! Yaş, Prim ve Çalışma Süresi Değişiyor mu? Detaylar Burada!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, emeklilik sisteminin güncellenmesi konusunda açıklamalarda bulundu. Güler, gelişmiş ülkelerdeki uygulamalardan örnekler vererek, emeklilikte üç temel başlığın ön plana çıktığını belirtti. Bu başlıklar ise ödenen prim miktarı, ödenen süre ve yaş olarak sıralandı. Güler, Türkiye’de emeklilik sisteminin daha adil, dengeli ve sürdürülebilir hale gelmesi gerektiğini ifade etti.

Emeklilik sisteminde yaşın yükseltilip yükseltilmeyeceği konusunda da Güler’den açıklamalar geldi. Avrupa’daki emeklilik yaşlarına değinen Güler, Türkiye’de de benzer bir uygulamanın olabileceği sinyalini verdi. Avrupa’da emeklilik yaşının genellikle 65-67 arasında olduğunu belirten Güler, sürdürülebilirlik açısından bu adımın atılması gerektiğini vurguladı.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, yaptığı açıklamada, emekliliğe ilişkin genel bir durum analizi yaparak, Türkiye’deki çalışan ve emekli sayıları arasındaki dengesizliğe dikkat çekti. Güler, Türkiye’de 32 milyon çalışanın karşısında 16 milyon 100 bin emeklinin bulunduğunu ve bu dengenin sürdürülebilir olmadığını belirtti. Bu nedenle daha adil ve dengeli bir emeklilik sistemi oluşturmanın gerekliliğine vurgu yaptı.

Güler, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın destekleriyle en düşük emekli aylığının 12 bin 500 lira olduğunu aktardı. Bu destek olmadığında emekli maaşlarının düşük olacağını belirten Güler, sistemin daha sürdürülebilir, adil ve dengeli hale getirilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca dünya genelindeki gelişmiş ülkelerdeki emeklilik uygulamalarını örnek göstererek, Türkiye’nin de benzer bir sistem üzerinden ilerlemesi gerektiğini belirtti.

Dünya genelinde emeklilik yaşlarının farklılık gösterdiğini belirten Güler, Almanya, İtalya, Rusya, ABD, Kanada, Japonya ve Çin gibi ülkelerdeki emeklilik yaşlarına değindi. Bu ülkelerde 60 ile 70 yaş arasında emeklilik hakkının olduğunu aktaran Güler, Türkiye’nin de bu ülkelerle benzer bir yaklaşım sergilemesi gerektiğini vurguladı. Güler, ilerleyen dönemlerde emeklilik sistemiyle ilgili geniş kapsamlı çalışmaların yapılacağını ve vatandaşların tercihleri doğrultusunda daha adil bir emekli maaşına kavuşmaları gerektiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP Grup Başkanı Güler’den Emeklilik Sistemine Yönelik Çarpıcı Açıklamalar! Yaş, Prim ve Çalışma Süresi Değişiyor mu? Detaylar Burada!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin