1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. AKP Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül: “Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans İlkemiz”; Kadının Toplumsal Hayata Katılımı İçin Yürütülen Çalışmalar Öne Çıktı

AKP Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül: “Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans İlkemiz”; Kadının Toplumsal Hayata Katılımı İçin Yürütülen Çalışmalar Öne Çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, geçtiğimiz yıllar boyunca kadınların sosyal ve toplumsal hayata katılımını sağlayan birçok düzenlemenin AKP hükümetleri tarafından hayata geçirildiğini savundu. Gül, “Anayasada kadına yönelik pozitif ayrımcılık ilkesini getiren de yine AKP hükümetidir” dedi. Gül, “6284 Sayılı Kanun düzenlemesini hayata geçirdik. KADES, ŞÖNİM uygulaması, elektronik kelepçe, aile mahkemelerinin korunması, bu konuda eylem planları hükümetimizin bu konuda ortaya koymuş olduğu çok önemli çalışmalardır” şeklinde konuştu.

TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca’nın liderliğinde toplanan Genel Kurulda siyasi partilerin grup başkanvekilleri söz aldı. Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, sosyal medya platformu Discord’a erişim engeli getirilmesini eleştirerek, kişisel verilerin kullanıldığı iddialar hakkında konuştu. Genel Kurul’da yapılan oylamada, çocukların şiddet, ihmâl ve istismardan korunması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması kararlaştırıldı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, Türkiye’nin mısır ithalatı yapmasını eleştirerek, Ukrayna ve Rusya’dan ithal edilen tonlarca mısırın Türk çiftçileri üzerinde olumsuz etkileri olduğunu söyledi. Çömez, çiftçilerin ürünlerini sokaklara dökmek zorunda kaldığına dikkat çekerek, devletin bu duruma nasıl müdahale edeceğini sordu.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Dünya Ruh Sağlığı Günü’nü hatırlatarak, ruh sağlığı yasasına ihtiyaç olduğunu savundu. Akçay, ruhsal hastalıkların toplumsal bir sorun olduğunu vurgulayarak, bu konuda bilimsel ve koruyucu tedbirler alınması gerektiğini belirtti.

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Ankara Tren Garı önünde gerçekleşen bombalı saldırıda hayatını kaybedenleri anarak, adalet talebinin devam ettiğini söyledi. Koçyiğit, 6-7 Ekim olaylarına ilişkin Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasını talep etti.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Türkiye’de cezasızlık meselesinin bir algı olmadığını, bir gerçeklik olduğunu ifade etti. Günaydın, ruh sağlığı hizmetlerinin yetersiz olduğunu belirterek, mısır ithalatı konusundaki kararlara eleştirilerde bulundu.

AKP Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda “sıfır tolerans” ilkelerine sahip olduklarını vurgulayarak, hükümetin kadınların güçlenmesi için yaptığı çalışmaları anlattı. Gül, kadına yönelik şiddet ve istismarla mücadelede kararlı olduklarını belirterek, “Meclisimizde bu konuda yapılması gereken her türlü çalışmayı destekleyeceğiz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül: “Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans İlkemiz”; Kadının Toplumsal Hayata Katılımı İçin Yürütülen Çalışmalar Öne Çıktı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin