1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. AKP-MHP İttifakı TBMM’yi ele geçirdi! Türkiye İşçi Partisi açılış oturumuna katılmayacak.

AKP-MHP İttifakı TBMM’yi ele geçirdi! Türkiye İşçi Partisi açılış oturumuna katılmayacak.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Partinin X hesabından yapılan açıklamaya göre, bugün AKP-MHP ittifakının gerçekleştirdiği hukuk darbesi sonucunda seçilmiş Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tutsak edildiği belirtilmiştir. Bu durum üzerine Türkiye İşçi Partisi, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek olan TBMM’nin açılış oturumuna katılmama kararı almıştır.

Partinin X hesabından yapılan açıklamada belirtilen bu kararın sebebi ise, AKP-MHP ittifakının hukuk darbesiyle seçilmiş bir milletvekilinin tutsak edilmesine sessiz kalmamak ve bu haksızlığı protesto etmektir. Açıklamada, Türkiye İşçi Partisi’nin bu oturuma katılmama kararının kamuoyuna duyurulduğu belirtilmiştir.

Açıklamada vurgulanan bir diğer nokta ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek olan TBMM’nin açılış oturumuna katılmama kararı alınmasının ardında, seçilmiş bir milletvekilinin tutsak edilmesine sessiz kalmanın doğru olmadığı düşüncesinin yattığı belirtilmiştir. Parti, bu kararını kamuoyuna duyurarak, hukuka ve demokrasiye olan bağlılığını bir kez daha vurgulamıştır.

Bu açıklama ile Türkiye İşçi Partisi, AKP-MHP ittifakının gerçekleştirdiği hukuk darbesini protesto etmek ve seçilmiş milletvekilinin tutsak edilmesine karşı çıkmak istediğini belirtmiştir. Ayrıca, parti tarafından alınan kararın, demokrasi ve hukukun üstünlüğüne olan inancın bir göstergesi olduğu vurgulanmıştır.

Sonuç olarak, Türkiye İşçi Partisi’nin, seçilmiş bir milletvekilinin tutsak edilmesine sessiz kalmayarak AKP-MHP ittifakının hukuk darbesini protesto etme kararı alması, hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye olan bağlılığını gösteren önemli bir adım olarak değerlendirilmelidir. Parti, bu kararını açıklayarak kamuoyuna duyurmuş ve hukuka olan saygısını bir kez daha ortaya koymuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP-MHP İttifakı TBMM’yi ele geçirdi! Türkiye İşçi Partisi açılış oturumuna katılmayacak.
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin