1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. AKP Sözcüsü Çelik’ten İsrail Dışişleri Bakanı’na Sert Tepki

AKP Sözcüsü Çelik’ten İsrail Dışişleri Bakanı’na Sert Tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz’ın Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik paylaşımına sert bir tepki gösterdi. Çelik, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, “Netanyahu’nun Nazi Dışişleri Bakanı Katz’ın, Cumhurbaşkanımız hakkındaki sözleri, katliam şebekesinin hukuk önünde hesap verme korkusunun ürünüdür. Tam bir ‘Nazi’ olan Dışişleri Bakanı Katz ve katliam şebekesinin diğer üyeleri eninde sonunda hukuk önünde hesap verecektir” dedi.

Katz’ın “Erdoğan” hakkındaki paylaşımına ilişkin Dışişleri Bakanlığı’ndan da bir tepki geldi. Dışişleri yetkilileri, Katz’ın sözlerini “iftira dolu, başarısız bir psikolojik harekat girişimi” olarak nitelendirdi.

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, sosyal medyada yaptığı paylaşımda Erdoğan’ı hedef alarak, “7 Ekim katliamının yıldönümünde, özgür dünya Hamaslı canileri kınarken, diktatör Erdoğan onları övüyor: ‘Onlar Türkiye için savaşan özgürlük savaşçıları’ – yani tecavüz etme özgürlüğü, öldürme özgürlüğü, cesetlere saygısızlık etme ve bebekleri yakma özgürlüğü. Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi Müslüman Kardeşler müttefiklerine satarken Atatürk’ün mirasını yok ediyor” ifadelerini kullandı.

Çelik de Katz’ın bu sözlerine karşılık yaptığı paylaşımda, “Netanyahu’nun Nazi Dışişleri Bakanı Katz’ın, Cumhurbaşkanımız hakkındaki sözleri, katliam şebekesinin hukuk önünde hesap verme korkusunun ürünüdür. Tam bir ‘Nazi’ olan Dışişleri Bakanı Katz ve katliam şebekesinin diğer üyeleri eninde sonunda hukuk önünde hesap verecektir” dedi.

Çelik ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gazze’de şehit olanları selamladığını belirterek, “Cumhurbaşkanımız, soykırım şebekesine karşı insanlık cephesinin en gür ve kararlı sesidir” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP Sözcüsü Çelik’ten İsrail Dışişleri Bakanı’na Sert Tepki
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin