1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. AKP’de Değişim Rüzgarları Estiği Haberleri İçerisine Girişiyor

AKP’de Değişim Rüzgarları Estiği Haberleri İçerisine Girişiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarında vurguladığı “değişim” sürecinin, belde, ilçe ve il kongrelerinden başlayarak parti teşkilatlarından başlayacağı belirtiliyor. Ayrıca büyük kongrede de parti yönetiminde değişikliklerin beklendiği bildiriliyor. Ancak parti içinde, “değişimin kongre sürecini beklemeksizin gerçekleştirilmesi gerektiği” yönünde bir görüş de hakim. Geç kalındığı takdirde AKP’nin 2028 genel seçimlerinde beklenen sonuçları alamayabileceği endişeleri dile getiriliyor.

Öte yandan, AKP’de seçim yenilgisinin nedenlerini anlamak için çalışmalar sürdürülüyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalarda, “halkın ana sorununun hala ekonomi olduğu” tespit edilmiş ve yerel seçimlerde başarılı olan CHP’nin hala önde olduğu belirtiliyor. Bazı anketlerde CHP’nin yüzde 3-4 bandında, bazılarında ise yüzde 5-6 bandında olduğu iddia ediliyor. Bu durum, AKP’nin acilen bir değişikliğe gitmesi ve yeni stratejiler geliştirmesi gerektiği düşüncesini güçlendiriyor. Değişimin yeni aktörlerin ortaya çıkmasına ve partide ivmenin artmasına yardımcı olacağı düşünülüyor.

AKP’de 31 Mart yerel seçimleri sırasında, belediye başkan adaylarına yapılan “CHP’nin önünde oldukları ve seçimi kazandıkları” şeklindeki yanıltıcı anketler de gündemde. Bu anketler nedeniyle bazı adayların ve teşkilatların yanlış bir güven duygusuyla hareket ettikleri ve motivasyonlarının düştüğü iddia ediliyor. Bunun yanı sıra sosyal medyada yer alan “AKP’yi destekleyen troll hesapların” ve AKP yanlısı gazetecilerin etkili olduğu belirtiliyor.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, trol hesapların partinin kurumsal kimliğine zarar verdiğini ve bazı isimlerin hedef alınarak yıpratıldığını belirten bir rapor hazırlayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP’de Değişim Rüzgarları Estiği Haberleri İçerisine Girişiyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin