1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. AKP’den Siirt Adayı Milyarder Oldu: İşte İhalelerle Yükselişi!

AKP’den Siirt Adayı Milyarder Oldu: İşte İhalelerle Yükselişi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP’den Siirt adayı olan Bedrettin Binbay, parlamentoya giremedi ancak çeşitli ihaleler kazanarak milyarder oldu. Özelleştirme İdaresi’nin Manavgat’ta satışa çıkardığı 7 bin 514 metrekarelik turizm arazisini 90 milyon liraya aldı. Ayrıca Şanlıurfa’da 1.6 milyar liralık 697, Tekirdağ Çorlu’da 698 milyonluk 570, Mardin Midyat’ta 418 milyonluk 354 adet konut ihalesini kazandı. Doğu ve Güneydoğu’daki sınır duvarları ile gözetleme kuleleri ihalelerini de aldı. Son 6 yılda toplamda 40 ihale kazanarak 8 milyar liraya yakın bir gelir elde etti.

2018 yılında Siirt’ten AKP Milletvekili aday adayı olan Binbay, milletvekili seçilemedi ama Balıkesir Karesi’de 458 konut, 12 dükkan, 1 cami inşaatı ihalesini 1 milyar 95 milyon lira bedelle aldı. Ayrıca TOKİ’nin Kocaeli Körfez Yarımca’daki 564 konut ve 24 dükkan ihalesini 1 milyar 130 milyon liraya kazandı. Van Hudut Hattı’na acil sınır fiziki güvenlik sistemi yapım ihalesini 163 milyon 156 bin liraya alırken, Şanlıurfa Eyyubiye’de 6. Etap 363 adet konut ve Ticaret Merkezi yapımı ihalesini 644 milyon liraya kazandı.

Bedrettin Binbay, AKP adaylığından sonra Şanlıurfa, Çorlu, Midyat gibi illerde konut ve sınır güvenliği projeleri için ihaleler kazandı. Toplamda 40 ihale kazanan Binbay, bu süreçte 8 milyar liradan fazla gelir elde etti. Balıkesir, Van, Şanlıurfa ve Kocaeli gibi farklı illerde projeler gerçekleştiren Binbay, Türkiye genelinde tanınan bir isim haline geldi. Son yıllarda aldığı büyük çaplı ihalelerle dikkat çeken Binbay’ın finansal başarısı, siyasi kariyeri olmasa da iş dünyasında önemli bir konuma gelmesini sağladı. Gelecekteki projeleri ve başarıları merak konusu olan Bedrettin Binbay, Türkiye’nin gündeminden düşmeyecek gibi görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP’den Siirt Adayı Milyarder Oldu: İşte İhalelerle Yükselişi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin