1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. AKP’den Vergi Paketine İtiraz: “Vergi Adaleti mi, Vergi Yağmuru mu?”

AKP’den Vergi Paketine İtiraz: “Vergi Adaleti mi, Vergi Yağmuru mu?”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kurban Bayramı tatili sonrasında TBMM’ye getirmesi beklenen son 20 yılın en geniş vergi paketine ilişkin AKP’den itiraz geldi.

Vergi paketi, gayrimenkulden kripto para ticaretine kadar birçok alanda vergi artışlarını içeriyor. Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, hazırlanan vergi paketine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla eleştiri getirdi.

Tayyar’ın paylaşımında, “Yeni vergi sistemi hayli can sıkıcı düzenlemeler içeriyor. Ekonomi yönetiminin ‘vergi adaleti’ olarak sunduğu bu düzenleme, neredeyse nefesi bile vergiye tabi tutuyor. Sanki kalp ameliyatı yaparken hastanın ciğeri de sökülüyor. Ekonomi bürokrasisinin şekillendirdiği bu vergi paketi, mecliste yeniden düzenlenmezse, hayat pahalılığı ve derin yoksulluk nedeniyle artan toplumsal huzursuzluk, zirve yapar” ifadelerine yer verdi.

Tayyar uyarıda bulunarak, “Tatil sonrası meclis gündemine getirilecek bu bürokratik vergi taslağına, siyasi elin mutlaka değmesi lazım. Küçük bir uyarı, bir kenarda dursun” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP’den Vergi Paketine İtiraz: “Vergi Adaleti mi, Vergi Yağmuru mu?”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin