1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. AKP’li Başkanın Belediye Borçları Ortaya Çıktı! Şok Rakamlar

AKP’li Başkanın Belediye Borçları Ortaya Çıktı! Şok Rakamlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malatya’da yapılan yerel seçimler sonrasında AKP’li belediye başkanı seçilen Sami Er, göreve başladığı ilk gün maaş ödemelerinde zorluk yaşandığını ve maaşları ödeyebilmek için kredi çektiklerini açıkladı. Er, belediyenin toplam borcunu da kamuoyu ile paylaşmıştı.

Belediyenin borçlarının incelenmesi için AKP ve CHP’den oluşan bir komisyon kuruldu ve komisyon geçen aydan itibaren çalışmalarına başladı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarının araştırılması için önerge veren ve kabul edilen CHP Grup Başkanı Günnur Tabel, komisyonun çalışmalarına başlandığını duyurdu. Tabel, belediye başkanı Sami Er’in borçların nerelere yapıldığını inceleyeceklerini belirtti ve geçmiş belediye başkanları Selahattin Gürkan ve Sami Er’in açıklamalarının birbirinden farklı olduğunu ifade etti.

Belediyenin borçlarının nerelere yapıldığının ve ne kadar borç olduğunun araştırılacağı komisyonun 7 kişiden oluştuğu ve geçen ay çalışmalarına başladığı belirtildi. Tabel, olası usulsüzlük durumunda CHP olarak suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin toplam borcunun 17 milyar 80 milyon 45 bin 700 TL olduğu açıklandı. Ayrıca, MASKİ’nin 3 milyar 631 milyon 872 bin TL, diğer iştirak şirketlerinin borçları ise şu şekilde belirtildi: Esenlik 361 milyon 381 bin TL, Belsos 10 milyon 764 bin TL, Megsaş 28 milyon 337 bin TL, Motaş 307 milyon 668 bin TL, Meston 581 milyon 840 bin TL, Kültür A.Ş. 18 milyon 195 bin TL ve Maklıdaş 1 milyon 50 bin TL.

Eski Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın ise belediyenin borçlarını açıkladığı biliniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP’li Başkanın Belediye Borçları Ortaya Çıktı! Şok Rakamlar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin