1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. AKP’li Belediyeden Skandal İhale: 25 Milyonluk Pazarlık!

AKP’li Belediyeden Skandal İhale: 25 Milyonluk Pazarlık!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP’li Rize Belediyesi, tasarruf tedbirleri genelgesine rağmen milyonluk bir ihaleyi pazarlık yöntemiyle gerçekleştirdi. Belediyenin başkanı Rahmi Metin tarafından yönetilen Rize Belediyesi, ‘karbon yutak alanı projesi ağaç alımı’ ihalesini gerçekleştirdi ve ihaleyi belediyenin şirketine verdi. Bu durum karşısında CHP’den tepki geldi.

4 Ekim tarihinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘karbon yutak alanı projesi ağaç alımı’ ihalesine sadece belediyenin Ribelkent Yapı İnşaat, Taahhüt, Turizm Anonim şirketi teklif verdi. 25 milyon 533 bin 350 TL olan ihale, 25 milyon 400 bin TL karşılığında Ribelkent şirketine verildi. İhale sözleşmesi ise 15 Ekim tarihinde imzalandı.

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, AKP’li belediyenin pazarlık usulüyle milyonluk bir ihale yapmasını ‘ahlaksızlık’ olarak nitelendirerek eleştirdi. Ocaklı, yapılan işlerin maliyetinin yarı yarıya olduğunu belirterek, Rize’de genel bütçeden ve cumhurbaşkanlığı bütçesinden yapılan ihalelerin çoğunluğunun ağırlıklı keşif özetleriyle gerçekleştirildiğini vurguladı. Ayrıca Ayder’de şen yolu, şehir hastanesinin dolgu çalışması gibi işlerin milyonlarca liraya mal olduğunu söyledi.

CHP Milletvekili Ocaklı, iktidarın bu ihalelerde halkın kaynaklarını belirli müteahhitlere aktardığını ve bunun ahlaki olmadığını ifade etti. Hukuki olarak iptal ettirme şanslarının olmadığını belirten Ocaklı, halkın bu duruma tepki göstermesi gerektiğini dile getirdi. Rize belediyesinin borcu hakkında bilgi sahibi olmadıklarını belirten Ocaklı, iktidarın bu tür uygulamalarına karşı mücadele edilmesi gerektiğini savundu.

Bu olay, AKP’li belediyelerin milyonluk ihaleleri pazarlık usulüyle yapmaya devam ettiğini gösteriyor. CHP’nin tepkisiyle karşılaşan Rize Belediyesi, yapılan ihalede anlaşma sağladığı şirkete milyonlarca TL’lik bir proje vermiş durumda. Bu durum ise halk arasında tepkilere neden olmuş ve siyasi bir tartışma konusu haline gelmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP’li Belediyeden Skandal İhale: 25 Milyonluk Pazarlık!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin