1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. AKP’li Belediyenin 4 Milyon Dolarlık Şatafatı Ortaya Çıktı: Altın Varaklı Makam Odası ve Oyma Kapılar!

AKP’li Belediyenin 4 Milyon Dolarlık Şatafatı Ortaya Çıktı: Altın Varaklı Makam Odası ve Oyma Kapılar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP’li belediyelerin tasarruftan bahsetmelerine rağmen, Manisa Yunusemre Belediyesi’nin eski başkanı Mehmet Çerçi’nin döneminde yapılan şatafatlı harcamalar, vergilerin nasıl harcandığını gözler önüne serdi. Belediye binası ve başkanlık makam odasının toplam maliyetinin 34 milyon 980 bin lira olduğu ve döşemelerin altın varaklı mobilyalar ve süslemelerle yapıldığı ortaya çıktı. Millet Çarşısı’nın da 2018 yılındaki döviz kuru ile yaklaşık 4 milyon dolara mal olduğu belirtildi.

Yunusemre Belediyesi’nin, borç içinde olmasına rağmen ilginç harcamalar yaptığı görüldü. 2023 yılındaki Yuntdağ Yağlı Güreş Festivaline 1 milyon 365 bin TL harcanırken, Gençlik Kültür Merkezi ve Meydan Düzenlemesi için 57 milyon 760 bin lira harcandığı kaydedildi. Ayrıca, Ahşap İslami Eserler Müzesi’ne alınan el oyması ahşap kapıya 1 milyon 395 bin lira, Yunusemre Millet Çarşısı’na ise 2018’de 20 milyon 900 bin TL harcandığı belirtildi.

İktidarın sürekli vurguladığı tasarruf ve halkın vergilerinin doğru harcanması konularında, AKP dönemindeki belediyelerin halkın gözü önünde israf yaptığı örneklerle gözler önüne serildi. Manisa Yunusemre Belediyesi’nin eski başkanının 10 yıllık döneminde yapılan bina ve makam odası harcamaları, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) kayıtlarına göre, belediye binası ve başkanlık makam odasının yaklaşık 4 milyon dolara mal olduğu ortaya çıktı. Başkanın altın varaklı mobilyalarla döşenmiş makam odası ve 2018’de yapılan Millet Çarşısı harcamaları, halkın vergilerinin ne amaçlarla harcandığını sorgulamaya yönlendirdi.

Yunusemre Belediyesi’nin borç batağında olmasına rağmen bu tür lüks harcamalar yapması, AKP dönemi belediyeciliğinin nasıl bir yapıda olduğunu gözler önüne serdi. 2023 yılındaki Yuntdağ Yağlı Güreş Festivaline yapılan 1 milyon 365 bin TL’lik harcama ve diğer israf kalemleri, belediyenin nasıl yönetildiğine dair endişeleri artırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP’li Belediyenin 4 Milyon Dolarlık Şatafatı Ortaya Çıktı: Altın Varaklı Makam Odası ve Oyma Kapılar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin