1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. AKP’li eski belediye başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun yolsuzluk skandalı: İkinci kez tutuklandı!

AKP’li eski belediye başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun yolsuzluk skandalı: İkinci kez tutuklandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü rüşvet soruşturması kapsamında geçen yıl gözaltına alınan AKP’li eski Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Beyoğlu ile aralarında eski belediye çalışanlarının da olduğu 14 yakınının adreslerine geçen hafta Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bir kez daha operasyon düzenlendi.

Gözaltına alınan 15 şüphelinin taşınmazlarında yapılan aramalarda ele geçirilen yüklü miktarda döviz ile altına tedbiren el konulurken Hüseyin Beyoğlu ve 14 şüpheli emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakıldı. Beyoğlu ile ilgili, bugün görülen ikinci duruşmada ise tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimleri yüzde 71 oy oranıyla kazanan HDP’li Zeyyat Ceylan’a, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ihraç edildiği gerekçesiyle mazbatası verilmemiş, yerine yüzde 26 oy alan AKPli Hüseyin Beyoğlu belediye başkanlığına getirilmişti. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişleri’nce hazırlanan rapor ve müfettişlerce dinlenen tanık ve mağdur ifadelerine göre Hüseyin Beyoğlu’nun 5 yıl boyunca belediye başkanlığı yaptığı döneme denk gelen usulsüz işlemleri dudak uçuklattı.

Adli ve idari yönden soruşturmaya konu olan pasaportların iptali ve mal varlıklarına tedbir kararı alınmasına giden süreçteki usulsüz işlemler arasında 54 milyon liraya 80 aracın kiralanması ihalesi, imarlı arsaların satış işi, 88 milyon 760 bin liralık asfalt ihalesi, kaçak yapılaşma, imarlı arsaların susuz tarla ile takas edilmesi, MASAK’ın bloke koyduğu banka hesabı gibi olaylar yer alıyor.

Bunun yanı sıra Hüseyin Beyoğlu’nun imamlık yaparken sahte raporla emekli olarak Yalar olan soyadını Beyoğlu olarak değiştirip siyasete girmesi de dikkat çekici detaylar arasında yer alıyor. Toplamda 8 ana başlık altında yaşanan idari soruşturmalarda işadamı Ebubekir Bal ile yaşanan imar karşılığı ticari ilişki, köyün imara açılması gibi olaylar da araştırma konusu olmuştur. Hüseyin Beyoğlu’nun yasal süreçteki kararları ve belediyede gerçekleşen usulsüzlükler hakkında detaylı bir soruşturma devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP’li eski belediye başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun yolsuzluk skandalı: İkinci kez tutuklandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin