1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Akp’li Meclis Üyesi Kadınları Suçladı: ‘Öldürenler Kadar Ölenler de Suçlu’

Akp’li Meclis Üyesi Kadınları Suçladı: ‘Öldürenler Kadar Ölenler de Suçlu’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AKP’li bir üye olan Latif Aydemir, kadın cinayetleriyle ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle tepki çekmeye devam ediyor. CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Aydemir’in sözlerini kınayarak, “En büyük suçlu partindir” dedi.

“Öldüren kadar ölenler de suçludur” sözleriyle gündeme gelen AKP’li Meclis üyesi Aydemir, TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi ve CHP’li Sevda Erdan Kılıç tarafından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi. Kılıç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki meclis toplantısında, AKP’li bir üye, kadın cinayetlerinde ‘Öldürenler kadar ölenler de suçludur’ demiş. Bu sözler kadın cinayetlerini meşrulaştırıyor, şiddeti normalleştiriyor. Kadın cinayetlerinde tek suçlu sadece öldürenler değil, en büyük suçlu partindir. Özellikle senin gibi bir kadın düşmanını meclis üyesi yaptığı için en büyük suçludur.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen de konuyla ilgili olarak, “Bu nasıl bir mantık, nasıl bir anlayışla mücadele ediyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

İstanbul’dan sonra İzmir’de de benzer bir olay yaşandı. AKP’li bir meclis üyesi, kadınları suçlayarak “Çoğunda öldüren kadar ölenler de suçlu” şeklinde açıklamalar yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Akp’li Meclis Üyesi Kadınları Suçladı: ‘Öldürenler Kadar Ölenler de Suçlu’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin