1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. AKP’li Vekillerden Kürtçe Yazıya Tepki: “Fitne Çıkarmaya Yönelik Hareketler!”

AKP’li Vekillerden Kürtçe Yazıya Tepki: “Fitne Çıkarmaya Yönelik Hareketler!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde AKP’den DEM Partiye geçiş yaşandıktan sonra yaya yollarına yazılan Kürtçe ibareler siyah boyayla kapatıldı. Ancak, belediye bugün tekrar yazıları açığa çıkartırken Elazığ Valiliği’nin bu duruma müdahale ettiği ve yasak getirdiği öne sürüldü.

DEM Partili belediyenin yaya yollarına Kürtçe yazılar yazmasına tepki gösteren AKP Elazığ Milletvekilleri Ejder Açıkkapı ve Rıdvan Mahmut Nazırlı, konuya ilişkin açıklamalarda bulundular. Açıkkapı, Karakoçan’da yaşanan olayın kardeşlik ilişkilerini zedeleyeceğini belirterek Valiliğin müsamaha göstermeyeceğini vurguladı. Nazırlı ise sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda ülkenin geçmişindeki Kürtçe yasaklarına dikkat çekerek bu tür ayrıştırıcı eylemlerin kardeşlik ruhunu zedelediğini belirtti.

DEM Partili belediyenin yaya yollarına Kürtçe yazılar yazması sonrasında tepki gösteren AKP’li vekillerin, geçmiş dönemlerde aynı belediyenin yönetimindeyken bu duruma sessiz kaldığı eleştirileriyle karşılaştı. 2014 yılından bu yana ilçe girişinde ve belediye binası önünde asılı bulunan Kürtçe tabelaların, AKP döneminde de durduğu ve tepki çekmediği belirtildi. Bu durum, AKP’li vekillerin 10 yıl sonra gelen duyarlılık gösterilerini sorgulamaya yönlendirdi.

Olayın AKP ve DEM Parti arasındaki siyasi rekabeti tetiklediği ve Karakoçan ilçesindeki huzur ortamını olumsuz etkilediği belirtiliyor. Valiliğin karara bağlayıcı bir girişimde bulunmasıyla da tartışmaların devam etmesi bekleniyor. Gelecek süreçte Kürtçe yazıların yaya yollarına tekrar asılıp asılmayacağı konusunda da belirsizlik devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP’li Vekillerden Kürtçe Yazıya Tepki: “Fitne Çıkarmaya Yönelik Hareketler!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin