1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. AKP’nin İhale Oyunu: Milyarlık İhaleler Tanıdık İsmi Buldu!

AKP’nin İhale Oyunu: Milyarlık İhaleler Tanıdık İsmi Buldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP İKTİDARININ FAVORİ İSİMLERİNE YENİ İHALELER!

AKP hükümetinin, “Açık usul” yerine tercih ettiği “21/B pazarlık ve belli istekliler arasında” usulüyle yapılan ihalelerde, yine tanıdık bir isim öne çıkıyor. Ziver İnşaat’a ait olduğu belirtilen şirkete, toplamda 9 milyar 779 milyon 779 bin TL değerinde iki ihale verildi. Söz konusu ihalelerin sözleşmelerinin ilerleyen günlerde imzalanması bekleniyor.

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN DEV İHALE!

Karayolları Genel Müdürlüğü, Adıyaman-Çelikhan İl Yolu 0+000-39+444 arasında yapılacak iş için ihaleye çıktı. “Belli istekliler arasında” usulüyle gerçekleşen ihalede, 10 firma davet edildi. 8 milyar 258 milyon 45 bin TL değerindeki ihaleyi, 7 milyar 557 milyon 557 bin TL bedelle Ziver İnşaat ve Ziver Petrol Anonim şirketi aldı. İşin süresi ise 950 gün olarak belirlendi.

TOKİ’DEN BİR İHALE DAHA!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Elazığ merkez Zafran Mahallesinde yapılacak inşaat işi için ihale düzenledi. 3 milyar 14 milyon 439 bin TL değerindeki ihaleye, 10 firma katıldı ancak sadece 6 firma teklif verdi. Pazarlık usulüyle gerçekleşen ihaleyi 2 milyar 222 milyon TL bedelle Ziver Petrol ve Ziver İnşaat Anonim Şirketi kazandı.

CHP’DEN SERT ELEŞTİRİ!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, AKP hükümetini devletin kasasını birkaç şirkete peşkeş çekmekle suçladı. Karasu, Ziver Holding’in sahibi Veysel Demirci’nin, son ihalelere geniş bir pay aldığını belirtti. Kamu ihalelerinin AKP’li isimlere aktığını savunan Karasu, bu durumun halkı mağdur ettiğini vurguladı. Demirci’nin siyasi bağlantılarına da dikkat çeken Karasu, devletin zenginleştirmeye devam ettiği isimler arasında yer aldığını ifade etti. Karasu, AKP iktidarının, kamu kaynaklarını bir avuç şirkete vererek halkı mağdur ettiğini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP’nin İhale Oyunu: Milyarlık İhaleler Tanıdık İsmi Buldu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin