1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Alevi Örgütlerinden Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Tepki: “Dergahımızı İstiyoruz!”

Alevi Örgütlerinden Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Tepki: “Dergahımızı İstiyoruz!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı bünyesinde düzenlenen alternatif bir anma programı, Alevi derneklerinin tepkisine neden oldu. Alevi örgütleri, kent meydanından Hacı Bektaş-ı Veli Dergahı’na protesto yürüyüşü düzenledi. Yürüyüş sırasında “Dergahımızı istiyoruz” pankartı açan dernek üyeleri ve vatandaşlar, “Dergahlar bizimdir bizim kalacak”, “Devletin Alevi’si olmayacağız”, “AKP elini inancımdan çek” sloganları attı.

Bağlamasıyla yürüyüşe katılan bir vatandaş, hükümetin dergaha müdahale etme girişimine karşı olduklarını belirterek, “Bu bir tepkidir, az görmesinler. Tepkimiz, Cemevi Başkanlığı adı altında Aleviliği, Bektaşiliği emirlerinin altına almaya çalışıyorlar” dedi. Dergahın önünde basın açıklaması yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Cuma Erçe, devletin dergahı işgal etmeye çalıştığını ve buna izin vermeyeceklerini vurguladı.

Ayrıca Erçe, Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi’nin işbirlikçilerin mekanı haline geldiğini ve bu durumu protesto ettiklerini ifade etti. Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz ise, Cemevi Başkanlığı’nın Alevilere yeterince saygı göstermediğini ve onları ‘Ali’siz Alevi’ olarak nitelendirdiğini belirterek tepkisini dile getirdi.

Alevi Bektaş-ı Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Arslan, dergahın önünde her yıl anma etkinliği düzenlendiğini ve devletin alternatif etkinlik düzenlemesine tepki gösterdi. Arslan, Alevilere yönelik ayrımcılığın devlet tarafından meşrulaştırılmak istendiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Alevi Örgütlerinden Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Tepki: “Dergahımızı İstiyoruz!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin