1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ali Babacan, İYİ Parti Lideri Müsavat Dervişoğlu’nu Kutladı! İşte Ortak Basın Toplantısından Detaylar

Ali Babacan, İYİ Parti Lideri Müsavat Dervişoğlu’nu Kutladı! İşte Ortak Basın Toplantısından Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İYİ Parti 5’inci Olağan Kurultayı’nda genel başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu’nu kutlamak üzere genel sekreteri Uğur Poyraz, mali işler başkanı Ersin Beyaz, teşkilat başkanı Hasan Toktaş, kadın, aile ve sosyal hizmetler başkanı Kevser Ofluoğlu ile ekonomi politikaları başkanı Erhan Usta ile birlikte ziyaret etti. Dervişoğlu ve Babacan arasında gerçekleşen görüşmenin ardından İYİ Parti Genel Merkezi’nde ortak bir basın toplantısı düzenlendi.

Dervişoğlu, görüşmede ekonomi, dış politika ve anayasa konularını ele aldıklarını belirterek, daha kapsamlı bir görüşme için tekrar ziyaret gerçekleştirme düşüncesini paylaştı. Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunların çözümünde siyasetçilere önemli görevler düştüğünü vurgulayan Dervişoğlu, siyasetin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

Babacan ise görüşmede ekonomi ve anayasa konularını özellikle ele aldıklarını belirtti. Ekonomik sorunlar ve yoksullaşmanın ülkenin en acil problemleri olduğunu vurgulayan Babacan, yapısal reformların önemine dikkat çekti. Ayrıca, anayasa sürecinin de önemine değinerek parlamenter sistemin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Meclis Başkanı Kurtulmuş başkanlığında yürütülen anayasa çalışmalarına katıldıklarını ifade eden Babacan, parlamenter sistemin önemine vurgu yaptı. Babacan, anayasanın ülkenin en üst iç hukuk normu olduğunu belirterek, mevcut iktidarın anayasa hükümlerine uymama eğiliminde olduğunu belirtti. Bu durumun anayasa çalışmalarını etkileyebileceğini ifade eden Babacan, anayasanın asıl amacının ülkenin gerçek gündemi üzerine kararlar alınması olduğunu vurguladı.

Son olarak, Babacan, anayasa konusunun gerçek sorunları örtbas etmek için kullanılmaması gerektiğini belirtti ve çalışmaların samimiyetle sürdürülmesi gerektiğini ifade etti. İki lider arasındaki görüşmenin ülkenin geleceği açısından önemli olduğunu ve ortak çözümlerin bulunması gerektiğini vurgulayarak basın mensuplarının sorularını yanıtladılar. Bu görüşme, iki parti arasındaki iletişimi güçlendirerek, gelecekteki iş birliği ve ortak stratejiler için bir zemin oluşturdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ali Babacan, İYİ Parti Lideri Müsavat Dervişoğlu’nu Kutladı! İşte Ortak Basın Toplantısından Detaylar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin