1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Aliağa Gümrük Müdürlüğü’nde Rüşvet Operasyonu! Gözaltına Alınan 77 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

Aliağa Gümrük Müdürlüğü’nde Rüşvet Operasyonu! Gözaltına Alınan 77 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir merkezli 9 ilde faaliyet gösteren Aliağa Gümrük Müdürlüğü’ne ve bazı gümrük müşavirliklerine yönelik gerçekleştirilen rüşvet operasyonunda 16’sı kamu personeli olmak üzere toplamda 77 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonun sekiz ay boyunca süren takibin ardından gerçekleştirildiği belirtildi. Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından koordine edilen operasyonda, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Aliağa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri görev aldı.

Şüpheliler arasında yer alan gümrük memurlarının, gümrük müşavirliği firmaları çalışanlarından rüşvet karşılığında çeşitli haksız avantajlar sağladığı iddia edildi. Bu avantajlar arasında gümrüklü alanda bulunan konteynerlerde öncelikli işlem yapılması, belirli konteynerlerin inceleme yapılmadan geçirilmesi, eksik beyanname veya muayene işlemlerinin sahte belgelerle halledilmesi gibi uygulamalar yer aldı. Ayrıca şüphelilerin vergi kaçırma amacıyla ürünleri yanıltıcı şekilde tanımlayarak laboratuvar incelemelerinden kaçındığı ve rüşvet alarak bu sürecin aksamadan tamamlanmasını sağladığı iddia edildi. Operasyon kapsamında ortaya çıkan rüşvet miktarının 50 milyon lirayı aştığı belirtildi.

Yapılan soruşturma sırasında şüpheliler arasında gerçekleştirilen parasal işlemler de incelenerek rüşvet suçunun boyutları belirlendi. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) verileri ve telefon kayıtları incelenerek yapılan araştırmada, şüpheliler arasındaki yaklaşık 25 milyon TL değerinde hesap hareketinin tespit edildiği belirtildi. Ödemelerin genellikle “masraf” adı altında yapıldığı ve banka transferlerinin dışında altın ve döviz şeklinde de gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

Operasyon kapsamında 9 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenerek 77 şüpheli gözaltına alındı. Bazı şüphelilerin yurt dışında olduğu göz önünde bulunduruldu. Gerçekleştirilen aramalarda çeşitli miktarda döviz, altın ve TL ele geçirildi. Ayrıca Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de Gümrük Müdürlüğü’ndeki bilgisayarlarda inceleme yaptı. Gözaltına alınan şüphelilerin polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Aliağa Gümrük Müdürlüğü’nde Rüşvet Operasyonu! Gözaltına Alınan 77 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin