1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Alman Sanayicileri Çağrıda Bulunuyor: Harekete Geçin, Ekonomiyi Kurtarın!

Alman Sanayicileri Çağrıda Bulunuyor: Harekete Geçin, Ekonomiyi Kurtarın!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’daki ekonomik yavaşlamanın etkilerinin hala devam ettiği, enflasyonda düşüş yaşanmasına rağmen ekonomik büyümenin istenilen seviyede olmadığı bildirildi. Alman Sanayiciler Birliği (BDI) Başkanı Siegfried Russwurm, federal hükümetin ekonominin yeniden canlanması için acil önlemler alması gerektiğinin altını çizdi. Russwurm, Başbakan Olaf Scholz’un ekonomik krizi hafife aldığını belirterek, hükümetin şirketlere destek vermesi gerektiğini vurguladı. Russwurm, Scholz’un seçimlerden önce acil önlemleri alması gerektiğini ifade etti.

Russwurm, Alman hükümetine önerilerde bulunarak bürokrasinin azaltılması, onay süreçlerinin hızlandırılması ve enerji sistemine tutarlı bir planlama yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca vergi ve harçların azaltılması gerektiğini de sözlerine ekledi. Russwurm, ihracatta canlanma beklemediklerini dile getirerek 2024 yılında ihracatın yatay seyredeceğini öngördü. Geçtiğimiz yıl küresel ticaretteki zayıflıktan etkilenen Alman ekonomisinin büyüme tahminleri keskin bir şekilde düşürüldü. IMF, Alman ekonomisi için 2024 ve 2025 büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etti.

Almanya, Euro bölgesinde en zayıf büyüme rakamını kaydeden ülke oldu. Alman hükümetinin 2024 yılı büyüme tahminini yüzde 1,3’ten yüzde 0,2’ye indirmesi ekonomideki zorlukları gösterdi. Uluslararası Para Fonu (IMF) Alman ekonomisi için 2024 ve 2025 büyüme tahminlerini düşürerek bu yıl için yüzde 0,2, 2025 için yüzde 1,3’e indirdi. Alman sanayicilerin beklentilerine rağmen ekonomik büyüme istenilen seviyede değil ve hükümetin acil önlemler alması gerektiği konusunda endişelerini dile getirdiği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Alman Sanayicileri Çağrıda Bulunuyor: Harekete Geçin, Ekonomiyi Kurtarın!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin