1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Alman Şirketlerine Yönelik Siber Saldırılar 267 Milyar Euroluk Zarara Neden Oldu!

Alman Şirketlerine Yönelik Siber Saldırılar 267 Milyar Euroluk Zarara Neden Oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son 12 ayda Alman şirketlerine yapılan siber saldırılar yaklaşık 267 milyar euroluk zarara yol açtı. Bu durum, koronavirüs salgını nedeniyle artan internet kullanımı ile tetiklenen siber saldırıların etkilerini gösteriyor. Almanya’nın bilgi, iletişim ve yeni medya sektörlerinin çatı kuruluşu BITKOM tarafından yapılan bir ankette, Alman şirketlerinin siber saldırılar nedeniyle büyük zararlar gördüğü ortaya konmuştur.

BITKOM tarafından yapılan ankete göre, Almanya’daki şirketlerin yüzde 81’i veri hırsızlığı, casusluk ya da sabotaj gibi siber saldırılardan etkilenmiştir. Başkent Berlin’de açıklamalarda bulunan BITKOM Başkanı Ralf Wintergerst, şirketlerin koruyucu önlemlerini artırmaları gerektiğini vurgulamıştır. Ankete katılan şirketlerin yüzde 70’i saldırıların organize suçlarla ilişkili olduğunu belirtirken, yüzde 45’i saldırıların Çin merkezli olduğunu düşünmektedir. Siber saldırılarda Rusya ise yüzde 39 ile ikinci sırada yer almıştır.

Ankete göre, siber saldırıların Alman şirketlerine toplam zararı bir önceki yıla göre yüzde 29 artış göstererek 266,6 milyar euroya ulaşmıştır. Her üç şirketten yaklaşık ikisi siber saldırıları tehdit olarak görmektedir. Ancak, şaşırtıcı bir şekilde, sadece Alman şirketlerin yüzde 37’si tedarik zincirindeki güvenlik olaylarına müdahale edebilecek bir acil durum planına sahiptir.

Siber saldırılar, Alman ekonomisi için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Bu saldırıların artarak devam etmesi durumunda, şirketlerin zararları daha da büyüyebilir. Siber saldırılara karşı alınacak güvenlik önlemlerinin artırılması gerekmektedir. Siber saldırı riski taşıyan şirketlerin, güvenlik konusunda daha dikkatli olmaları ve acil durum planları oluşturmaları hayati bir önem taşımaktadır.

Sonuç olarak, Almanya’da yapılan araştırmalar ve anket sonuçları, siber saldırıların ciddiyetini ve önemini vurgulamaktadır. Şirketlerin bu saldırılara karşı daha hazırlıklı olmaları ve güvenlik önlemlerini artırmaları gerekmektedir. Ayrıca, tüm sektörlerin bu konuda daha dikkatli ve bilinçli olmaları, siber saldırıların etkilerini en aza indirebilir ve ekonomik zararları önleyebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Alman Şirketlerine Yönelik Siber Saldırılar 267 Milyar Euroluk Zarara Neden Oldu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin