1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Almanya Düzensiz Göçle Mücadelede Sert Dönem Başlattı: Tüm Kara Sınırlarında Pasaport Kontrolü!

Almanya Düzensiz Göçle Mücadelede Sert Dönem Başlattı: Tüm Kara Sınırlarında Pasaport Kontrolü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’da düzensiz göçle mücadele kapsamında tüm kara sınırlarında başlayan denetimler, bugün itibariyle başladı. Almanya’nın bu kararı, Schengen Bölgesi komşularını kızdırdı. Bu adım, düzensiz göçle etkili bir mücadele stratejisi olarak öne çıkıyor. Almanya’nın, dokuz komşu ülke sınırında pasaport kontrolleri uygulamaya başlamasıyla, ülkenin tüm kara sınırlarında düzensiz göç ve dışarıdan gelecek tehditlere karşı sınır denetimleri artırıldı. Bu önlemin amacı, sınır ötesi suçlarla mücadele ve yasadışı göçü sınırlamak olarak açıklandı.

Almanya’nın aldığı bu karar, Schengen Bölgesi içerisinde bulunan 29 ülkeyi etkilemekte. Schengen Anlaşması gereği iç sınır kontrollerinin kaldırıldığı ve pasaport kontrolünün sadece dış sınırlarda ve havaalanlarında zorunlu olduğu bu bölgede Almanya’nın aldığı önlemler dikkat çekiyor. Bu durum, bazı komşu ülkelerin endişelerini artırdı. Danimarka polisi, sınırlardaki yoğunluk nedeniyle yolculara erken yola çıkmaları konusunda uyarılarda bulunurken, Polonya Başbakanı Donald Tusk ise sert bir şekilde tepki göstererek Almanya’nın kara sınırındaki kontrollerin kendileri için kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Almanya’daki Göç Konseyi ise bu adımın AB yasalarını ihlal edebileceği konusunda uyarılarda bulundu. Konsey, Almanya’nın sınırlarında koruma arayan göçmenleri geri çevirme politikasının göç politikası tartışmalarında tehlikeli bir şekilde popülizme dönüşebileceği açıklamasında bulundu. Almanya’nın dokuz komşu ülkesiyle başladığı kontrol önlemleri, 16 Eylül itibariyle geriye kalan beş ülkeyle daha genişledi ve sınırlar kontrol altına alındı.

Almanya’nın bu adımı, Solingen kentinde yaşanan bir bıçak saldırısının ardından duyuruldu. Suriyeli bir sığınmacının düzenlediği ölümcül saldırı, ülkede ciddi endişelere neden oldu. Şüphelinin, sınır dışı edilmesi gereken biri olmasına rağmen ülkede kaldığı ve DAEŞ bağlantılı olduğu iddiaları kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Bu durum, Almanya’nın göç politikasında daha sıkı önlemler almasına sebep oldu. Almanya, aynı dönemde Kenya ile kontrollü göç anlaşması imzalayarak işçi kabulüne yönelik yeni bir adım attı. Bu anlaşma ile Berlin, vasıflı ve yarı vasıflı Kenyalı işçilere kapılarını açacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Almanya Düzensiz Göçle Mücadelede Sert Dönem Başlattı: Tüm Kara Sınırlarında Pasaport Kontrolü!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin