1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Almanya, Elektrikli Otomobil Talebini Canlandırmak İçin Vergi İndirimi Yolunda

Almanya, Elektrikli Otomobil Talebini Canlandırmak İçin Vergi İndirimi Yolunda

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’da Bakanlar Kurulu, elektrikli otomobil satışlarını hızlandırmak için vergi indirimini onayladı. Avrupa ve dünya çapında elektrikli araç talebinin azalması, üreticileri endişelendiriyor. Bazı markalar, içten yanmalı motorlara yöneldiği için elektrikli araçlara talep azaldı. Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı, elektrikli otomobil kullanımını teşvik etmek için vergi indirimi uygulamasını onayladı.

Hükümetin geçen yıl sona erdirdiği yeşil dönüşüm teşviklerinin ardından yeni hazırlanan kanun taslağına göre, şirketler yeni satın aldıkları elektrikli ve nitelikli sıfır emisyonlu araçların değerinin yüzde 40’ına kadar olan kısmını satın aldıkları yıl vergi faturalarından düşebilecek. Vergi indirimi 2024-2028 arasında yıllık ortalama 465 milyon euroya mal olacak. Taslakta, şirketlerde elektrikli araç ödeneğinin kullanım sınırı 70 bin eurodan 95 bin euroya yükseltildi. Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, kararların Almanya’yı e-mobilite merkezi olarak güçlendirmeye yönelik büyüme girişimlerinin bir parçası olduğunu belirtti.

Elektrikli araç pazarının canlanması için bu vergi indirimi önemli bir adım olarak kabul ediliyor. Bu uygulama sayesinde Almanya’nın, elektrikli araç kullanımını teşvik etme ve yeşil dönüşümü hızlandırma amacı güdülmektedir. Vergi indirimiyle birlikte şirketlerin elektrikli araçlara olan ilgisi artması ve bu araçları satın almaları teşvik edilmesi hedeflenmektedir.

Vergi indirimi, hem şirketlerin hem de bireylerin elektrikli araç alımlarını teşvik ederek, çevre dostu araçların yaygınlaşmasına katkı sağlayacaktır. Bu adım aynı zamanda Almanya’nın e-mobilite sektöründe lider konumuna gelmesine de destek olacaktır. Elektrikli araçların yaygınlaşmasıyla birlikte çevre kirliliğinin azaltılması ve sürdürülebilir bir ulaşım için önemli adımlar atılmış olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Almanya, Elektrikli Otomobil Talebini Canlandırmak İçin Vergi İndirimi Yolunda
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin