1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Almanya Meclisi’nde Taurus Füze Sevkiyatı Önergesi Reddedildi, Muhalefet Üzerinde Baskı Artıyor

Almanya Meclisi’nde Taurus Füze Sevkiyatı Önergesi Reddedildi, Muhalefet Üzerinde Baskı Artıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna’ya Taurus füzesi sevkiyatı girişimine mesafeli durdu ve Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin sunduğu önerge Meclis’te reddedildi. Önerge, 190’a karşı 495 oyla kabul edilmedi ve 5 milletvekili çekimser kaldı. Bu, CDU/CSU’nun Federal Meclis’te Ukrayna’ya Taurus füzelerinin sevkiyatını talep eden ikinci önergesinin reddedilmesi anlamına geliyordu. CDU/CSU Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Johann Wadephul, Ukrayna’nın savaşı kazanması için Taurus füzelerinin de dahil olmak üzere desteklenmesi gerektiğini belirtti. Ancak, Yeşiller Partisi Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Agnieszka Brugger, hemen Taurus füzelerinin sevkiyatını istemelerine rağmen önergeye destek vermediklerini açıkladı. Bu konuda risklerin dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Hükümetin küçük ortağı Hür Demokrat Parti (FDP) Milletvekili Alexander Müller, Ukrayna’nın Almanya’nın sağlayabileceği her türlü desteği alması gerektiğini ifade etti. Scholz’un tutumuna destek veren SPD milletvekilleri, Ukrayna’ya Taurus füzelerinin verilmemesi gerektiğine inandıklarını belirtti. Scholz ise, Taurus füzelerinin Ukrayna’ya verilmesini reddederek Almanya’nın savaşa girmesini engelleme sorumluluğu taşıdığını ifade etti.

Bu karara ilişkin tartışmalarda CDU/CSU’nun önerge vererek oyun oynamaya çalıştığı ve hükümetteki partilerin destek vermeyeceği iddia edildi. Meclis daha önce Ukrayna’ya daha kapsamlı silah sistemleri sağlanmasını talep eden bir önergeyi kabul etmişti ve Taurus füzelerinin değerlendirilebileceği dile getirildi. Müller, CDU/CSU’nun tüm riskleri dikkate alarak bu konuda daha ciddi olması gerektiğini savundu.

Sonuç olarak, Almanya Federal Meclis’te Ukrayna’ya Taurus füzelerinin sevkiyatını talep eden önerge reddedildi ve Başbakan Scholz’un savaşa girmeme kararlılığı vurgulandı. Partiler arasındaki fikir ayrılıkları ve Almanya’nın savaşa dahil olmama politikası üzerine tartışmalar devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Almanya Meclisi’nde Taurus Füze Sevkiyatı Önergesi Reddedildi, Muhalefet Üzerinde Baskı Artıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin