1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Almanya, Özbekistan ile Göç Anlaşması İmzaladı: İş Gücü ve Geri Gönderme Kolaylaşacak!

Almanya, Özbekistan ile Göç Anlaşması İmzaladı: İş Gücü ve Geri Gönderme Kolaylaşacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya ile Özbekistan arasında göç anlaşması imzalandı. Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un Özbekistan ziyareti sırasında gerçekleşen bu anlaşma, iş gücü ve vasıflı işçi göçünü artıracak ve Almanya’da kalma hakkı olmayanların ülkelerine geri gönderilmesini kolaylaştıracak şekilde tasarlandı. Almanya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, göç anlaşmasının detayları hakkında bilgi verildi.

Anlaşmaya göre, Almanya’da kalma hakkı olmayan kişilerin geri gönderilmesi konusunda daha etkin bir işbirliği sağlanacak. Bu sayede düzensiz göçün sınırlandırılması amaçlanıyor. İçişleri Bakanı Nancy Faeser, göç anlaşmasının önemi hakkında şu ifadelere yer verdi: “Almanya’da kalma hakkı olmayan kişilerin geri gönderilmesinin düzensiz göçü sınırlandırmada önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda iyi düzenlemeler üzerinde anlaştık. Öte yandan, Özbekistan’dan gelen kalifiye çalışanlar için iş piyasasında ve eğitim olanaklarında fırsatlar sunuyoruz. Zira birçok sektörde yurt dışından iyi eğitimli iş gücüne ve kalifiye işçilere acilen ihtiyacımız var.”

Başbakan Olaf Scholz da anlaşmanın önemine vurgu yaparak, bu tür anlaşmaların Almanya’nın ekonomik büyümesine katkı sağlayacağını belirtti. Scholz, “Bu anlaşma, şu anda dünya çapında birçok ülke ile yapmak istediğimiz anlaşmaların bir modelini sunuyor. Ekonomimizin büyümesi için iş gücü göçünü kolaylaştırarak önemli bir adım atıyoruz. Aynı zamanda geri dönmesi gerekenler için basit ve bürokratik olmayan prosedürler üzerinde anlaşmaya varıyoruz” dedi.

Almanya, daha önce Kenya, Gürcistan, Hindistan, Kolombiya ve Fas ile de benzer anlaşmalar imzalamıştı. Bu yeni anlaşma ile birlikte Almanya, farklı ülkelerden gelen iş gücüne ve vasıflı işçilere daha fazla imkan sunma yolunda adımlar atmaya devam ediyor. Anlaşmanın detayları ve yürürlüğe girmesiyle birlikte, Özbekistan’dan Almanya’ya ve Almanya’dan Özbekistan’a gerçekleşecek göç süreçlerinde daha düzenli ve etkili bir işleyiş benimseneceği öngörülüyor. Bu anlaşma, iki ülke arasındaki iş birliğinin güçlenmesine ve mevcut göç süreçlerinin daha iyi yönetilmesine olanak sağlayacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Almanya, Özbekistan ile Göç Anlaşması İmzaladı: İş Gücü ve Geri Gönderme Kolaylaşacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin