1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Almanya’da 2023’te 18 Bin Şirket İflas Etti, Ekonomik Kriz Derinleşiyor

Almanya’da 2023’te 18 Bin Şirket İflas Etti, Ekonomik Kriz Derinleşiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’da, 2023 yılında iflas başvurusu yapan şirket sayısı, ekonomideki yavaşlama ve alışılmışın dışında yüksek enflasyon sonrası artan faizler nedeniyle bir önceki yıla göre %22,1 artarak 18 bine yaklaştı. Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) tarafından açıklanan verilere göre, geçen yıl 17.814 işletme iflas açıkladı. Bu rakam, bir önceki yıla göre önemli bir artışı temsil etmekte.

Destatis’in açıklamasına göre, Almanya’da şirket iflaslarına ilişkin veriler incelendiğinde, uzun vadeli bir karşılaştırmada geçen yılın iflas rakamlarının düşük olduğu ancak Kovid-19 öncesi döneme göre daha yüksek olduğu belirtildi. 2019 yılına kıyasla ise iflas sayısının %5 daha az olduğu vurgulandı. Ancak tarihsel olarak bakıldığında, 2009 küresel krizinde şirket iflaslarının çok daha yüksek olduğu bilgisi de paylaşıldı.

Alacaklılara ödenmesi gereken toplam borç tutarı ise 2023 yılında 26,6 milyar euro olarak gerçekleşti. Bu miktar, bir önceki yıla göre önemli bir artışı temsil etmekte olup 2022 yılında 14,8 milyar euro olan borç miktarından önemli ölçüde fazladır. Destatis, bu artışın büyük ölçüde ekonomik olarak daha büyük şirketlerin iflas başvurularındaki %38 artıştan kaynaklandığını açıkladı.

Ülke genelinde şubat ayında ise şirket iflasları geçen yılın aynı dönemine göre %18,1 azalış gösterdi. Geçen yıl Almanya ekonomisinin %0,3 oranında küçüldüğü düşünüldüğünde, şirket iflaslarında yaşanan azalışın ekonomik istikrara olumlu bir etki yapabileceği değerlendirilebilir.ekonomide yavaşlama, alışılmışın dışında yüksek enflasyon ve artan faiz oranları nedeniyle şirketlerin iflas riskinin arttığı ve bu durumun 2024 yılı için olumsuz senaryoların gündeme gelmesine neden olduğu belirtiliyor. Uzmanlar, yaşanan bu gelişmelerin Almanya ekonomisinin geleceği açısından endişe verici olduğunu ifade ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Almanya’da 2023’te 18 Bin Şirket İflas Etti, Ekonomik Kriz Derinleşiyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin