1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Almanya’da Lise Öğrencisi Belediye Meclis Üyesi Oldu

Almanya’da Lise Öğrencisi Belediye Meclis Üyesi Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Almanya’da AB Parlamentosu seçimleriyle eş zamanlı olarak 6-9 Haziran tarihleri arasında yerel seçimler gerçekleştirildi. Yerel seçimlerde Baden-Württemberg eyaletinin Munderkingen kasabasında yaşayan Edirneli Cumert ailesinin kızı lise öğrencisi Gülafer Cumert, 549 oy alarak belediye meclis üyeliğine seçildi. Kasabasında en genç belediye meclis üyesi olan Cumert, ailesi ve arkadaşlarından büyük destek gördü.

Geçtiğimiz temmuz ayında katıldığı ilk meclis toplantısından bu yana görevini sürdüren Gülafer Cumert, ailesiyle yaz tatilini geçirmek üzere Edirne’ye gitti. Almanya’da komşusunun teklifi üzerine aday olmaya karar verdiğini açıklayan Cumert, seçilme sürecinde arkadaşlarının desteğini aldığını belirtti. Beklenmedik bir şekilde seçilen Cumert, gelecekte nasıl bir yol izleyeceğine henüz karar vermediğini ifade etti.

Cumert’in babası Cemal Cumert, kızının seçilmesinin kendilerini şaşırttığını ve destek aldıklarını söyledi. Kızının seçilmesiyle birlikte çevrenin pozitif tepkilerini aldıklarını belirten Cemal Cumert, kızlarının başarısından gurur duyduklarını ifade etti.İlk toplantının olumlu geçtiğini paylaşan Cemal Cumert, kızının genç yaşına rağmen kasaba halkı tarafından olumlu karşılandığını ve başarısının sevincini yaşadıklarını dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Almanya’da Lise Öğrencisi Belediye Meclis Üyesi Oldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin