1. Haberler
  2. Ankara
  3. Almanya’da Türk Vatandaşlarına Sınır Dışı Edilme İddiası Yalanlanıyor!

Almanya’da Türk Vatandaşlarına Sınır Dışı Edilme İddiası Yalanlanıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bild Gazetesi’nin son yayınladığı haberde, Berlin ve Ankara arasındaki uzun süren müzakerelerin sonucunda Almanya’daki çok sayıda Türk vatandaşının sınır dışı edilmesi kararı alındığı iddia edildi. Habere göre, anavatanlarına geri gönderilecek olan Türk vatandaşlarının iltica talebinde bulunanlar olduğu belirtilirken, ilk etapta 200 Türk’ün tarifeli uçuşlarla Türkiye’ye gönderileceği ifade edildi. Ayrıca, Türkiye’nin Almanya’da vize kolaylığı alacağı ve haftada 500 vatandaşını geri almayı teklif ettiği haberde öne sürüldü.

Ancak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, bu iddiaları yalanladı. Keçeli, Alman Bild Gazetesi’nin haberlerinin doğru olmadığını belirterek, Almanya’da yasal ikamet hakkı bulunmayan Türk vatandaşlarının toplu olarak sınır dışı edileceği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Keçeli, “Vatandaşlarımızın toplu olarak sınır dışı edilmesine ilişkin hiçbir uygulamaya onay verilmemiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız ile Almanya Şansölyesi Scholz arasında 23 Eylül günü New York’ta yapılan görüşmede bu konu gündeme gelmemiştir.” şeklinde açıklamada bulundu. Almanya’nın Türkiye’nin vatandaşlarını geri alması konusunda herhangi bir resmi teklifte bulunmadığını da belirtti.

Özellikle son zamanlarda Türk-Alman ilişkilerinde gerilim yaşanması ve göçmen politikalarının sık sık gündeme gelmesi, bu tür haberlerin hızla yayılmasına neden olabiliyor. Ancak resmi makamlar tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda, Almanya’nın Türkiye’ye Türk vatandaşlarını geri gönderme gibi bir eyleminin söz konusu olmadığı anlaşılmaktadır. Bu tür haberlerin uluslararası ilişkilere zarar vermemesi ve toplumlar arasındaki güvenin zedelenmemesi için medyanın sorumlulukla hareket etmesi ve doğruluk esasına uygun haberler yapması önemlidir. Yalan haberler, sadece toplumu yanıltmakla kalmaz, aynı zamanda karşılıklı güvenin zedelenmesine de sebep olabilir. Bu nedenle, doğruluk ve objektiflik ilkeleri doğrultusunda haber yapmak, medyanın temel sorumluluğudur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Almanya’da Türk Vatandaşlarına Sınır Dışı Edilme İddiası Yalanlanıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin