1. Haberler
  2. Otomobil
  3. Almanya’daki Ford Focus Fabrikası Grevin Ardından Yeniden Üretime Geçiyor

Almanya’daki Ford Focus Fabrikası Grevin Ardından Yeniden Üretime Geçiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ford Focus fabrikasının Almanya’da bulunan Saarlouis kentindeki üretimi, tedarikçi grevi nedeniyle durdurulmuştu. Komşu tedarikçilerde gerçekleşen grev, parça teslimatlarını aksattığı için Ford fabrikasında üretimin durmasıyla sonuçlanmıştı. Fabrikanın iş konseyi başkanı Benjamin Gruschka, günlük yaklaşık 1 milyon euroya mal olan grev nedeniyle endişelerini dile getirmişti. Grev, Ford Focus modeli olan kompakt otomobilin üretimini de etkilemişti.

Ancak, işçilerin pazartesi günü kabul edilen sosyal toplu sözleşmeyi onaylamasıyla grev sona ermiş ve fabrikadaki üretim yeniden başlamıştır. Ford Focus üretiminin tekrar başlamasıyla birlikte, fabrikadaki faaliyetler normale dönmüştür. Ancak, dikkat çeken bir detay da Ford’un önümüzdeki yıl fabrikada Focus üretimini sonlandıracağı ve İspanya’daki fabrikada bu üretime devam edeceği bilgisidir. Bu kararın, 3 bin 500 işçiyi etkileyeceği belirtilmiştir.

Gelecek yılda Ford’un Avrupa’da yalnızca elektrikli otomobil satmaya başlamasıyla birlikte, Saarlouis fabrikasında Focus üretiminin sonlandırılacağı ve üretimin İspanya’ya kaydırılacağı ifade edilmiştir. Ancak, Ford geçen ay fabrikada çalışanlarla bir anlaşma yaparak kıdem tazminatı, ikramiyeler ve istihdam garantisi gibi konularda anlaşmaya varmıştır. Ayrıca, tedarikçi firmalardaki işçiler de aynı anlaşmayı talep etmişlerdir. Tedarikçi firmalardaki işçilerin endişesi, ortalama yaşlarının 50’nin üzerinde olması ve başka iş bulamama kaygısı taşımalarıdır.

Sonuç olarak, Almanya’daki Ford Focus fabrikasında tedarikçi grevi nedeniyle meydana gelen üretim duraksamasının ardından üretim tekrar başlamıştır. Ford’un gelecek yıl İspanya’ya üretiminin kaydırılacak olması, fabrikada çalışan işçileri etkileyen önemli bir gelişmedir. Ancak, yapılan anlaşmalarla çalışanları koruma altına almak için adımlar atılmış ve üretimin devamı sağlanmıştır. Bu süreçte tedarikçi firmalardaki işçilerin de benzer haklara sahip olması talep edilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Almanya’daki Ford Focus Fabrikası Grevin Ardından Yeniden Üretime Geçiyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin